Show simple item record

dc.contributorVillacampa Estiarte, Carolina
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Dret Públic
dc.creatorPujols Pérez, Alejandra
dc.date.accessioned2019-03-22T08:57:46Z
dc.date.available2019-03-22T08:57:46Z
dc.date.issued2018-12-18
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/665241
dc.descriptionEn la present tesi doctoral s’analitza la figura de l’stalking, criminalitzat mitjançant la reforma del Codi Penal operada per la LO 1/2015, tant des d’un punt de vista fenomenològic com jurídic-substantiu i jurídic-processal. La present investigació es redreça a aconseguir un grau de coneixement empíric i jurídic d’aquests processos suficientment comprensiu que habiliti a formular propostes de millora de les eines jurídiques que l’ordenament jurídic espanyol contempla per a la protecció de les seves víctimes. Amb aquest objectiu a l’horitzó, el primer capítol de la tesi es dedica a abordar fenomenològicament aquesta realitat. En segon terme, es fa igualment necessari conèixer la realitat jurídica comparada, de forma que s’identifiquen els diferents models de tipificació d’aquestes conductes en alguns països forans. La part final d’aquesta tesi doctoral es dedica a conèixer els mecanismes de protecció jurídica de la víctima que els països del nostre entorn jurídic-cultural han contemplat per a abordar la tutela jurídica de les víctimes d’aquest tipus de comportaments.
dc.descriptionEn la presente tesis doctoral se analiza la figura del stalking, criminalizado mediante la reforma del Código Penal operada por la LO 1/2015, tanto desde un punto de vista fenomenológico como jurídico-substantivo y jurídico-procesal. La presente investigación se endereza a conseguir un grado de conocimiento empírico y jurídico de estos procesos suficientemente comprensivo que habilite a formular propuestas de mejora de las herramientas jurídicas que el ordenamiento jurídico español contempla para la protección de sus víctimas. Con este objetivo en el horizonte, el primer capítulo dela tesis se dedica a abordar fenomenológicamente esta realidad. En segundo término, se hace igualmente necesario conocer la realidad jurídica comparada, de forma que se identifiquen los diferentes modelos de tipificación de estas conductas en algunos países foráneos. La parte final de esta tesis doctoral se dedica a conocer los mecanismos de protección jurídica de la víctima que los países de nuestro entorno jurídico-cultural han contemplado para abordar la tutela jurídica de las víctimas de este tipo de comportamientos.
dc.descriptionThis doctoral thesis analyses the figure of stalking, criminalized through the reform of the Criminal Code carried out by LO 1/2015, both from a phenomenological and from a juridical-substantive and juridical-procedural point of view. This research is aimed at achieving a degree of empirical and legal knowledge of these processes that is sufficiently comprehensive to enable proposals to be formulated to improve the legal tools that the Spanish legal system provides for the protection of its victims. With this objective on the horizon, the first chapter of the thesis is dedicated to phenomenologically addressing this reality. Secondly, in order to achieve the general objective mentioned above, it is also necessary to know the comparative legal reality, so that the research continues with the identification of the different models of typification of these conducts in some foreign countries. The final part of this doctoral thesis is dedicated to understanding the mechanisms of legal protection of the victim that the countries of our legal-cultural environment have contemplated to address the legal protection of victims of this type of behaviours.
dc.formatapplication/pdf
dc.format605 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectAssetjament
dc.subjectFenomenologia
dc.subjectAnàlisi jurídic
dc.subjectAcoso
dc.subjectFenomenología
dc.subjectAnalisis jurídico
dc.subjectStalking
dc.subjectPhenomenology
dc.subjectLegal analysis
dc.subjectDret Penal
dc.subject343
dc.titleEl delito de stalking: análisis jurídico y fenomenológico
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record