Design of nanostructured delivery systems to enhance the functionality of food bioactive compounds
Issue date
2018-12-17Other authors
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
Suggested citation
Artiga Artigas, María.
(2018)
.
Design of nanostructured delivery systems to enhance the functionality of food bioactive compounds.
Universitat de Lleida.
http://hdl.handle.net/10803/665007.
Metadata
Show full item recordLes nanoestructures basades en emulsions es consideren excel•lents sistemes d'alliberament de compostos bioactius de diferent naturalesa i funcionalitat. L'objectiu d'aquesta Tesi Doctoral va ser estudiar els factors que afecten l'estabilitat de les nanoemulsions i emulsions dobles, com sistemes d'encapsulació de bioactius lipofílics i/o hidrofílics, respectivament; i l'efecte de la seva aplicació en aliments. El tipus i la concentració dels diferents components de les nanoemulsions contenint curcumina o olis essencials, va afectar significativament a les seves propietats fisicoquímiques. Així mateix, el mètode de fabricació de les emulsions dobles va ser crucial per a la seva formació i estabilització. Així, es van obtenir emulsions dobles transportadores de clorofilina i citronela, estables durant 21 dies. D'altra banda, les nanoemulsions aplicades com recobriments antimicrobians sobre la superfície de formatge tallat, van mantenir la seva estabilitat microbiològica i van ser efectius davant de Staphylococcus aureus. La present investigació contribueix enormement al desenvolupament de les nanoestructures des del seu disseny, fins a la seva aplicació final.
European research projects
Collections
- Tesis Doctorals [1251]