Show simple item record

dc.contributorBofill Ródenas, Ana
dc.contributorCorbi Soler, Francesc
dc.contributorInstitut Nacional d'Educació Física de Catalunya (Lleida)
dc.creatorCampaña Liñan, Rafael
dc.date.accessioned2019-03-22T08:57:43Z
dc.date.available2019-03-22T08:57:43Z
dc.date.issued2017-09-25
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/664201
dc.descriptionEl coaching és una metodologia que facilita el desenvolupament personal i professional de les persones. És un generador de canvis de perspectiva i millora dels aprenentatges. Per tant, un procés de coaching promou canvis cognitius, emocionals i en les conductes que incrementen la capacitat d'acció de les persones. És essencialment un promotor d'aprenentatges. El context actual de l'alumnat adolescent, al costat d'altres aspectes d'aquest context social i econòmic, fan que la societat aquest molt desconcertada davant tant canvi de model educatiu. La utilització de les tècniques d'optimització del desenvolupament personal i acadèmic que proposa la metodologia del coaching, afavoreix l'acostament, gràcies en part, al tracte més holístic de l'alumnat, el qual es troba aclaparat amb la ingerència de les noves tecnologies al servei de la educació. Aquesta tesi consta de quatre estudis sobre el comportament de l'alumnat adolescent, sobre les reaccions en forma de percepcions després de rebre sessions de coaching educatiu. S'ha valorat les percepcions que l'alumnat a manifestat tenir i la millora de les seves competències personals. Aquest estudi ha volgut anar més enllà en la recerca d'informació sobre l'impacta que ha causat el coaching en l'alumnat, valorant les seves percepcions un any i mig després de rebre l'última sessió de coaching educatiu.
dc.descriptionEl coaching es una metodología que facilita el desarrollo personal y profesional de las personas. Es un generador de cambios de perspectiva y mejora los aprendizajes. Por tanto, un proceso de coaching promueve cambios cognitivos, emocionales y conductuales que incrementan la capacidad de acción de las personas. Es esencialmente un promotor de aprendizajes. El contexto actual del alumnado adolescente, junto a otros aspectos de ese contexto social y económico, hacen que la sociedad este muy desconcertada ante tanto cambio de modelo educativo. La utilización de las técnicas de optimización del desarrollo personal y académico que propone la metodología del coaching, favorece el acercamiento, gracias en parte, al trato más holístico del alumnado, el cual se encuentra apabullado con la injerencia de las nuevas tecnologías al servicio de la educación. Esta tesis consta de cuatro estudios sobre el comportamiento del alumnado adolescente, acerca de las reacciones en forma de percepciones, después de recibir sesiones de coaching educativo. Se ha valorado las percepciones que el alumnado a manifestado tener y la mejora de sus competencias personales. Este estudio ha querido ir más allá en la búsqueda de información sobre el impacto que ha causado el coaching en el alumnado, valorando sus percepciones un año y medio después de recibir la última sesión de coaching educativo.
dc.descriptionCoaching is a methodology that facilitates the personal and professional development of people. It is a generator of perspective changes and improves learning. Therefore, a coaching process promotes cognitive, emotional, and behavioral changes that increase people's ability to act. He is essentially a promoter of learning. The current context of adolescent students, together with other aspects of that social and economic context, make society very disconcerted by so much change of educational model. The use of techniques of optimization of personal and academic development proposed by the methodology of coaching, favors the approach, thanks in part to the more holistic treatment of students, which is overwhelmed with the interference of new technologies at the service of education. This thesis consists of four studies on the behavior of the adolescent students, about the reactions in the form of perceptions after receiving sessions of educational coaching. It has been assessed the perceptions that the students have manifested to have and the improvement of their personal competences. This study has wanted to go further in the search for information about the impact that coaching has had on students, valuing their perceptions one and a half years after receiving the last session of educational coaching.
dc.formatapplication/pdf
dc.format296 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectCoaching
dc.subjectEducació física i sistema educatiu
dc.subjectEducación física y sistema educativo
dc.subjectPhysical education and education system
dc.subjectEducació Física i Esportiva
dc.subject159.9
dc.titleDe la EF al coaching educativo en la etapa de secundaria : motivación de los adolescentes y valoración de la percepciones individuales para la mejora de las competencias personales en base a la agradabilidad y la percepción subjetiva del paso del tiempo
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record