Show simple item record

dc.contributorSerrano, Beatriz
dc.contributorGarcia Ispierto, Irina
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Producció Animal
dc.creatorMur Novales, Ramón Miguel
dc.date.accessioned2019-03-22T08:57:43Z
dc.date.available2019-03-22T08:57:43Z
dc.date.issued2018-09-21
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/664189
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/66006
dc.descriptionEl objetivo global de esta tesis fue expandir el conocimiento sobre cómo afecta una infección con Neospora caninum a la comunicación materno-fetal y a la inmunomodulación uterina. En el primer estudio se evaluó el desenlace de la gestación de novillas experimentalmente infectadas con N. caninum en el segundo trimestre de gestación y la respuesta inmune del feto tras la infección.El objetivo del segundo estudio fue examinar las dinámicas de PAG-1 y PAG-2 y las poblaciones de células trofoblasticas después de una infección con N. caninum. El tercer estudio se diseñó para determinar el efecto de una infección experimental con N. caninum en novillas lecheras en las concentraciones de PAG-1 y PAG-2 y los niveles de pH en los fluidos amniótico y alantoideo.En el cuarto estudio se examinaron los patrones de expresión de los genes SERPINA14, PAG1 y PAG2 en la interfase materno-fetal de novillas lecheras experimentalmente infectadas con N. caninum. En el anexo se calculó el coste de la neosporosis bovina para las granjas lecheras españolas en 42 millones de dólares al año. Nuestra conclusion fue que la infección por N. caninum modifica la comunicación materno-fetal y el equilibrio inmunológico de la gestación.
dc.descriptionThe global aim of this thesis was to expand the knowledge about how Neospora caninum infection affects fetal-maternal crosstalk and uterine immunomodulation.In the first study we evaluated the outcome of pregnancy in dairy heifers after an experimental infection with N. caninum in the second trimester of gestation and we examined the immune response in the fetus .The aim of the second study was to examine PAG-1 and PAG-2 dynamics and trophoblast cell populations following an experimental infection with N. caninum. The third study was designed to determine the effect of an experimental infection of pregnant dairy heifers with N. caninum on PAG-1 and PAG-2 concentrations and pH in amniotic and allantoic fluids.In the fourth study we examined the expression patterns of the genes SERPINA14, PAG1, and PAG2 at the fetal-maternal interface in dairy heifers experimentally infected with N. caninum.In the appendix we estimated the cost of N. caninum infection for the Spanish dairy industry to be $42 million per year. We concluded that N. caninum infection modifies the fetal-maternal crosstalk and the immunological balance of gestation and an increased Th1 immune response during gestation is needed to prevent N. caninum induced abortion.
dc.descriptionL'objectiu global d'aquesta tesi va ser ampliar el coneixement sobre com afecta una infecció amb Neospora caninum a la comunicació materno-fetal i la immunomodulació uterina. En el primer estudi es va avaluar el desenllaç de la gestació de vedelles experimentalment infectades amb N. caninum en el segon trimestre de gestació i la resposta inmune del fetus després de la infecció. L'objectiu del segon estudi va ser examinar les dinàmiques de PAG-1 i PAG -2 i les poblacions de cèl·lules trofoblàstiques després d'una infecció amb N. caninum. El tercer estudi es va dissenyar per determinar l’efecte d’ una infecció experimental de N. caninum en vedellles lleteres sobre les concentracions de PAG-1 i PAG-2 i els nivells de pH 20 en els fluïds amniòtic i alantoideu. Al quart estudi es van examinar els patrons d’expressió dels gens SERPINA14, PAG1 i PAG2 en l’interfase materno-fetal de les vedelles lleteres experimentalment infectades amb N. caninum. A l'annex es va calcular el cost de la neosporosi bovina per a les granges lleteres espanyoles en 42 milions de dòlars anuals. La nostra conclusió va ser que la infecció per N. caninum modifica la comunicació materno-fetal i l'equilibri immunològic de la gestació.
dc.formatapplication/pdf
dc.format186 p.
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectBestiar Bovi
dc.subjectNeospora
dc.subjectPAGs
dc.subjectGanado Vacuno
dc.subjectCattle
dc.subjectProducció Animal
dc.subject636
dc.titleFetal-maternal crosstalk in holstein-friesian heifers experimentally infected with neospora caninum
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record