Show simple item record

dc.contributor.authorSancho i Planas, Marta
dc.date.accessioned2018-11-05T12:21:37Z
dc.date.available2018-11-05T12:21:37Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn1131-883X
dc.identifier.issn2385-4723
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/65029
dc.description.abstractL’excavació del monestir d’època visigoda de Santa Cecília dels Altimiris, ens ha permès recuperar un seguit de restes d’origen vegetal i animal i uns materials que ens apropen al consum de determinats aliments, tant de l’entorn del lloc com més llunyans. En aquest article definim les característiques mediambientals de la serra del Montsec, lloc on es troba ubicat el jaciment, fem una anàlisi de l’Àrea de Captació de Recursos (ACR) que es defineix al seu entorn i presentem les restes vegetals, animals i materials recuperades en la intervenció arqueològica, en definim la procedència i en valorem el pes dins la dieta. Així mateix posem en relació aquestes troballes amb els costums alimentaris descrits en textos antics i finalment fem una proposta del patró alimentari dels habitants del lloc.ca_ES
dc.description.abstractThe archaeological excavation of the Visigothic Monastery of Santa Cecília de Els Altimiris unearthed evidence of plant and animal remains, as well as other materials that throw light on the consumption of certain local and imported foods. This article defines the environment of the Montsec Mountain range, the setting of the Monastery, and presents the results of a Site Catchment Analysis that identifies the regional plant, animal and the other resources in the context of the evidence recovered during the excavation. The study ultimately compares the findings with information from Roman written sources and proposes a pattern of the eating habits of the site’s inhabitants.ca_ES
dc.language.isocatca_ES
dc.publisherEdicions de la Universitat de Lleidaca_ES
dc.publisherUniversitat de Lleida. Departament d'Història. Secció d'Arqueologia, Prehistòria i Història Antigaca_ES
dc.relation.isformatofReproducció del document publicat a https://doi.org/10.21001/rap.2018.28.3ca_ES
dc.relation.ispartofRevista d'arqueologia de Ponent, 2018, núm. 28, p. 63-80ca_ES
dc.rightscc-by-nc (c) Marta Sancho i Planas, 2018ca_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/*
dc.subjectMonacat visigotca_ES
dc.subjectHistòria de l’alimentacióca_ES
dc.subjectRecursos naturalsca_ES
dc.subjectÀrea de Captació de Recursosca_ES
dc.subjectVisigothic monasticismca_ES
dc.subjectFood historyca_ES
dc.subjectNatural resourcesca_ES
dc.subjectSite Catchment Analysisca_ES
dc.titleRecursos alimentaris en el monestir d’època visigoda de Santa Cecília dels Altimiris (Sant Esteve de la Sarga – Pallars Jussà) Primeres aportacionsca_ES
dc.title.alternativeA preliminary approach to the food resources of the Visigothic Monastery of Santa Cecilia de Els Altimiris (Sant Esteve de la Sarga – Pallars Jussà)ca_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articleca_ES
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersionca_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessca_ES
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.21001/rap.2018.28.3


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

cc-by-nc (c) Marta Sancho i Planas, 2018
Except where otherwise noted, this item's license is described as cc-by-nc (c) Marta Sancho i Planas, 2018