Show simple item record

dc.contributorZapata Rojas, Amalia
dc.contributorUniversitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.authorCastellà Ibarz, Aran
dc.date.accessioned2018-09-06T10:33:07Z
dc.date.available2018-09-06T10:33:07Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64692
dc.description.abstractL’alimentació dels pacients ileostomitzats està molt condicionada per les complicacions metabòliques degudes a la intervenció i la tolerància individual dels pacients. L’estudi es va dur a terme per identificar quina és l’alimentació individualitzada dels pacients ileostomitzats; i es van incloure tots els pacients de la província de Lleida que van acudir a la consulta d’ostomies de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Per recollir les dades es va utilitzar un recordatori 24h, un qüestionari de freqüència de consum curt adaptat als pacients ileostomitzats i una enquesta específica nutricional auto dissenyada. Les complicacions més freqüents en aquests pacients són les diarrees, les flatulències i el mal estar general. Els aliments menys tolerats acostumen a ser les verdures, les llegums i els aliments processats. Els pacients ileostomitzats tenen una adherència total als consells nutricionals donats a la consulta d’ostomies. Els aliments menys tolerats són aquells que es descriuen en la bibliografia consultada.ca_ES
dc.description.abstractThe nutrition of ileostomized patients is highly conditioned by the metabolic complications due to the intervention and the individual tolerance of the patients. The study was carried out to identify the individualized nutrition of ileostomized patients; and included all patients from the province of Lleida who attended the ostomy consultation of the University Hospital Arnau de Vilanova of Lleida. To collect the data, a 24h register, a short consumption frequency questionnaire adapted to ileostomized patients and a specific self-designed nutritional survey were used. The most frequent complications in these patients are diarrhea, flatulence and general discomfort. The less tolerated foods are usually vegetables, legumes and processed foods. The ileostomized patients have total adherence to the nutritional advice given in the ostomy consultation. The least tolerated foods are those described in the bibliography consulted.ca_ES
dc.format.extent53 p.ca_ES
dc.language.isocatca_ES
dc.rightscc-by-nc-ndca_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectIleostomitzatsca_ES
dc.subjectAlimentacióca_ES
dc.subjectComplicacionsca_ES
dc.subjectTolerànciaca_ES
dc.subject.otherIleostomiaca_ES
dc.subject.otherOstomitzats -- Alimentacióca_ES
dc.titleL’alimentació dels pacients ileostomitzatsca_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisca_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

cc-by-nc-nd
Except where otherwise noted, this item's license is described as cc-by-nc-nd