Impacte de la suplementació dietètica amb pomes de polpa vermella sobre les primeres fases del desenvolupament de càncer de còlon

Visualitza/ Obre
Data de publicació
2017Autor/a
Vilà Huguet, Meritxell
Altres autors/es
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Citació recomanada
Vilà Huguet, Meritxell;
.
(2017)
.
Impacte de la suplementació dietètica amb pomes de polpa vermella sobre les primeres fases del desenvolupament de càncer de còlon.
http://hdl.handle.net/10459.1/64690.
Metadades
Mostra el registre d'unitat completResum
El càncer és una de les causes principals de morbiditat i de mortalitat en tot el món. El càncer colorectal (CCR) és la neoplàsia més maligna del tracte gastrointestinal i ha presentat un augment de la incidència i la mortalitat en les últimes dècades. Molts estudis de casos i controls han demostrat una forta evidència d’una relació inversa entre el consum de vegetals i fruites i el risc de càncer colorectal. Els estudis epidemiològics suggereixen que el consum de composotos fenòlics i més concretament d'antocians redueix el risc de diverses malalties, entre elles el càncer. El següent estudi pretén avaluar l’efecte quimiopreventiu de la suplementació de la dieta amb polpa de poma vermella i blanca en un model murí de rates amb càncer de còlon induït amb el carcinogen azoximetà. Els resultats van mostrar efectes diferents en els dos períodes de temps de treball (12 i 18 setmanes) amb una repercussió de la Golden Smoothee comparable amb el 5-Fluoracil. Per tant, la suplementació amb antocianines (almenys en la dosi estudiada: una poma al dia) pot no tenir un efecte protector específic en relació amb el càncer colorectal.
Projectes de recerca europeus
Col·leccions
Els fitxers de llicència següents estan associats amb aquest element: