Impacte de la suplementació dietètica amb pomes de polpa vermella sobre les primeres fases del desenvolupament de càncer de còlon

View/ Open
Issue date
2017Author
Vilà Huguet, Meritxell
Other authors
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
Suggested citation
Vilà Huguet, Meritxell;
.
(2017)
.
Impacte de la suplementació dietètica amb pomes de polpa vermella sobre les primeres fases del desenvolupament de càncer de còlon.
http://hdl.handle.net/10459.1/64690.
Metadata
Show full item recordAbstract
El càncer és una de les causes principals de morbiditat i de mortalitat en tot el món. El càncer colorectal (CCR) és la neoplàsia més maligna del tracte gastrointestinal i ha presentat un augment de la incidència i la mortalitat en les últimes dècades. Molts estudis de casos i controls han demostrat una forta evidència d’una relació inversa entre el consum de vegetals i fruites i el risc de càncer colorectal. Els estudis epidemiològics suggereixen que el consum de composotos fenòlics i més concretament d'antocians redueix el risc de diverses malalties, entre elles el càncer. El següent estudi pretén avaluar l’efecte quimiopreventiu de la suplementació de la dieta amb polpa de poma vermella i blanca en un model murí de rates amb càncer de còlon induït amb el carcinogen azoximetà. Els resultats van mostrar efectes diferents en els dos períodes de temps de treball (12 i 18 setmanes) amb una repercussió de la Golden Smoothee comparable amb el 5-Fluoracil. Per tant, la suplementació amb antocianines (almenys en la dosi estudiada: una poma al dia) pot no tenir un efecte protector específic en relació amb el càncer colorectal.
European research projects
Collections
The following license files are associated with this item: