Show simple item record

dc.contributorHernandez Jover, Teresa
dc.contributorCubero Marquez, Miquel Àngel
dc.contributorUniversitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.authorRibes Jorge, Marina
dc.date.accessioned2018-09-06T09:43:25Z
dc.date.available2018-09-06T09:43:25Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64687
dc.description.abstractLa legislació vigent ha fixat uns límits pel contingut en aflatoxines en productes destinats a alimentació infantil de 0,1 μg/kg de producte, degut al caràcter hepatòxic, genotòxic, carcinogènic que presenten aquestes micotoxines. El projecte pretén avaluar l’eficàcia d’un tractament profilàctic que s’aplica durant el procés de floració del presseguer, per prevenir el desenvolupament d’Aspergillus parasiticus, i conseqüentment, la formació d’aflatoxines en qualsevol de les seves formes (A1, A2, B1 i B2) en la fruita desenvolupada. L’aplicació del tractament fungicida ha mostrat eficàcia en els primers estadis de desenvolupament floral, però s’ha observat creixement del fong en la finalització del període de floració. És per aquest motiu, que un cop revisats els resultats es recomana investigar el perquè del creixement fúngic en l’últim estadi de la floració.ca_ES
dc.description.abstractThe current legislation has set aflatoxin levels at 0,1 μg/Kg per product in child-feeding products due to the hepatotoxic, genotoxic and carcinogenic nature of these mycotoxins. This project pretends to evaluate the efficacy of a prophylactic treatment applied during the flowering process in peach trees in order to prevent the growth of Aspergillus parasiticus and the consequent formation of aflatoxins in any of its forms (A1, A2, B1 and B2) in the fruit. The implementation of the fungicide treatment has shown to be effective in the early stages of the flowering process, however fungal growth has been observed in the last flowering stage. It is for this reason that once the results are reviewed it is recommended to investigate the reason for the fungal growth in the last flowering period.ca_ES
dc.format.extent34 p.ca_ES
dc.language.isocatca_ES
dc.rightscc-by-nc-ndca_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectAflatoxinaca_ES
dc.subjectAspergillus parasiticusca_ES
dc.subjectSeguretat alimentariaca_ES
dc.subjectFruitaca_ES
dc.subjectAlimentació infantilca_ES
dc.subject.otherSeguretat alimentàriaca_ES
dc.subject.otherInfants -- Alimentacióca_ES
dc.subject.otherFruita de pinyolca_ES
dc.subject.otherMicotoxinesca_ES
dc.subject.otherFongsca_ES
dc.titleAssaig per a la prevenció de l'aparició d'aflatoxina en fruites d'osca_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisca_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

cc-by-nc-nd
Except where otherwise noted, this item's license is described as cc-by-nc-nd