Show simple item record

dc.contributorSerrano Casasola, José Carlos Enrique
dc.contributorUniversitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.authorCamarasa Arbós, Montse
dc.date.accessioned2018-09-05T10:44:37Z
dc.date.available2018-09-05T10:44:37Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64673
dc.description.abstractEl gluten és una proteïna la qual, la seva funció és formar una massa elàstica que permet a les masses distendre’s per la pressió dels gasos que es produeixen en la fermentació i en la cocció i permetre així, la estructura porosa del producte final. L’objectiu és comparar el que comporta el seguiment d’una dieta amb o sense gluten respecte el preu, els ingredients i el valor nutricional. També, valorar el impacte econòmic setmanal de la compra bàsica de productes amb o sense gluten. Els resultats han evidenciat que el preu entre els dos tipus de productes és major en els que no contenen gluten. Pel que fa al valor nutricional, aquets es veuen disminuïts en proteïnes i fibra i més alts en hidrats de carboni, provinents dels sucres. En els ingredients s’observa un major nombre d’ingredients i processos en la elaboració dels aliments sense gluten. Respecte el cost de la cistella bàsica, un celíac ha d’invertir gairebé 6 cops més de diners que un no celíac. Els productes a base de cereals amb gluten o sense mostren diferències quan s’analitzen pel seu cost, pels ingredients amb que estan fets i per tant, pel valor nutricional que proporcionen.ca_ES
dc.description.abstractGluten is a protein that its function is to form an elastic mass that allows the masses to relax by the pressure of the gases that occur in the fermentation and cooking and thus allow the porous structure of the final product. The objective is to compare what the follow-up of a diet with or without gluten involves with respect to price, ingredients and nutritional value. Also, evaluate the weekly economic impact of the basic purchase of products with or without gluten. The results have shown that the price between the two types of products is higher in those that do not contain gluten. Regarding the nutritional value, these are diminished in proteins and fiber and higher in carbohydrates, derived from sugars. In the ingredients a greater number of ingredients and processes are observed in the preparation of gluten-free foods. Regarding the cost of the basic basket, a celiac should invest almost 6 times more money than a non-celiac. Products based on cereals with gluten or without showing differences when analyzed for their cost, for the ingredients they are made with and, therefore, for the nutritional value they provide.ca_ES
dc.format.extent75 p.ca_ES
dc.language.isocatca_ES
dc.rightscc-by-nc-ndca_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectGlutenca_ES
dc.subjectCelíacca_ES
dc.subjectValor nutricionalca_ES
dc.subjectPreuca_ES
dc.subject.otherMalaltia celíaca -- Aspectes nutricionalsca_ES
dc.subject.otherDieta sense glutenca_ES
dc.subject.otherAliments -- Contingut en glutenca_ES
dc.titleImplicacions econòmiques i nutricionals en una dieta amb i sense glutenca_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisca_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

cc-by-nc-nd
Except where otherwise noted, this item's license is described as cc-by-nc-nd