Show simple item record

dc.contributorZapata Rojas, Amalia
dc.contributorUniversitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.authorBallesta Garcia, Ana
dc.date.accessioned2018-09-05T10:09:01Z
dc.date.available2018-09-05T10:09:01Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64671
dc.description.abstractEl sobrepès i la obesitat són malalties que afecten a gran diversitat de països i que han augmentat en les darreres dècades. A Espanya un 25% de la població pateix obesitat tot i les mesures preventives aplicades de promoció i educació en nutrició. Altres països, com Xile, el qual vaig poder residir-hi uns mesos, ha modificat la seva llei d’etiquetatge nutricional dels aliments per frenar els percentatges de més del 50% d’excés de pes de la població. L’objectiu del treball és comparar el nou model d’etiquetatge nutricional xilè amb l’espanyol. S’ha realitzat un estudi observacional transversal descriptiu a través d’ un qüestionari autodissenyat sobre estil de vida, hàbits alimentaris i etiquetatge d’aliments que s’ha distribuït a població xilena i espanyola. S’ha observat que els hàbits alimentaris dels xilens són menys saludables, però hi ha un major percentatge d’enteniment de l’etiquetatge nutricional i conseqüentment més possibilitats de fer eleccions saludables per part dels consumidors. En conclusió, el nou model d’etiquetatge d’aliments xilè és una bona eina per a millorar els hàbits alimentaris encara que es necessita formació adient de la població per identificar els aliments saludables i també estudis més extensos per obtenir resultats a diferents edats i grups de població.ca_ES
dc.description.abstractOverweight and obesity are diseases that affect a wide variety of countries and have increased in recent decades. In Spain, 25% of the population suffers from obesity despite the preventive measures applied for promotion and education in nutrition. Other countries, like Chile, which I could reside for a few months, have modified its nutrition labeling law of food to curb the percentages of more than 50% of the population's excess weight. The objective of the study is to compare the new model of Chilean nutrition labeling with the Spanish one. A descriptive cross-sectional observational study has been carried out through a self-described questionnaire on lifestyle, eating habits and food labeling that has been distributed to Chilean and Spanish population. It has been observed that Chilean food habits are less healthy, but there is a greater percentage of nutrition labeling understanding and, consequently, more possibilities to make healthy choices by consumers. In conclusion, the new Chilean food labeling model is a good tool to improve eating habits, although adequate population training is needed to identify healthy foods and also more extensive studies are needed to obtain results at different ages and groups of population.ca_ES
dc.format.extent72 p.ca_ES
dc.language.isocatca_ES
dc.rightscc-by-nc-ndca_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectEstil de vidaca_ES
dc.subjectHàbits alimentarisca_ES
dc.subjectEtiquetatge nutricionalca_ES
dc.subject.otherQualitat de vidaca_ES
dc.subject.otherAliments -- Etiquetatgeca_ES
dc.subject.otherHàbits alimentarisca_ES
dc.titleAnàlisi i comparativa del model d’etiquetatge nutricional dels aliments entre Espanya i Xileca_ES
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisca_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

cc-by-nc-nd
Except where otherwise noted, this item's license is described as cc-by-nc-nd