Show simple item record

dc.contributorCristóbal Fransi, Eduard
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Filologia Catalana i Comunicació
dc.creatorHernández Soriano, Francisco
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:37Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:37Z
dc.date.issued2015-03-16
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/458999
dc.descriptionEls cibermedis, els diaris i les plataformes digitals que ens informen contínuament, parteixen de una base totalment digital sense infraestructures o recursos, a simple vista, tangibles. Assentats en el món digital, han de fer ús de totes les eines que els hi sigui possible, des de la web 2.0 fins els propis usuaris com a proveïdors de les notícies. Ara bé, tot i que els diferents investigadors dels cibermedis han pogut identificar els indicadors més importants a l’hora de valorar la qualitat d’una pàgina web d’un medi digital, el cert és que no han fet mai ús de les eines de mesura de la qualitat percebuda que fan anar grans empreses arreu del món. És per aquest motiu que desenvolupem l’e-SQ-MEDIA, un model de mesura de la qualitat percebuda dels cibermedis unint les dues àrees de coneixement on, a més a més, identifiquem les principals àrees clau sobre les que fonamenta el model.
dc.descriptionLos cibermedios, los diarios y las plataformes digitales que nos informan de manera contínua, parten de la una base totalment digital, sin infraestructures o recursos, a simple vista, tangibles. Arraigados en el mundo digital, tienen que hacer uso de todas las herramientas que les sean possible, desde la web 2.0 hasta los propios usuarios como proveïdores de las notícias. Ahora bien, aunque los diferentes investigadores de los cibermedios han podido identificar los indicadores más importantes a la hora de valorar la calidad de una pàgina web de un medio digital, lo cierto es que nunca han hecho uso de las herramientas de medida de la calidad percibida que utilizan las grandes empreses de todo el mundo. Es por ese motivo que desarrollamos el e-SQ-MEDIA, un modelo de medida de la calidad percibida en los cibermedios que une dos áreas de conocimiento donde, además, identificamos las principales áreas clave sobre las que se fundamenta el modelo.
dc.descriptionThe cybermedia, the newspapers and the digital platforms that inform us continuously, start from a totally digital base, without infrastructures or resources, at first sight, tangible. Rooted in the digital world, they have to make use of all the tools that are possible, from web 2.0 to the users themselves as news providers. However, although different cybermedia researchers have been able to identify the most important indicators when assessing the quality of a web page of a digital medium, the truth is that they have never made use of the tools for measuring the perceived quality used by large companies around the world. It is for this reason that we developed e-SQ-MEDIA, a model for measuring perceived quality in cybermedia that unites two areas of knowledge where, in addition, we identify the main key areas on which the model is based.
dc.formatapplication/pdf
dc.format308 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectCibermedis
dc.subjectQualitat
dc.subjectPercebuda
dc.subjectCibermedios
dc.subjectCalidad
dc.subjectPercibida
dc.subjectCybermedia
dc.subjectQuality
dc.subjectPerceived
dc.subjectComunicació Audiovisual i Publicitat
dc.subject070
dc.titleE-SQ-MEDIA, creación e implementación de una escala de medición de la calidad percibida en cibermedios
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record