Application of non-thermal technologies to enhance the concentration and bioaccessibility of carotenoids in tomato and tomato-based products
Data de publicació
2017-09-21Altres autors/es
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
Citació recomanada
González Casado, Sandra.
(2017)
.
Application of non-thermal technologies to enhance the concentration and bioaccessibility of carotenoids in tomato and tomato-based products.
Universitat de Lleida.
http://hdl.handle.net/10803/457699.
Metadades
Mostra el registre d'unitat completEn la present Tesi Doctoral es va avaluar l´aplicació de tractaments de polsos elèctrics (PEF) i polsos de llum (PL) com a estratègia per induir lácumulació de carotenoides en tomàquet. S'estudià el seu efecte sobre la concentració de carotenoides i principals atributs de qualitat. També es van avaluar diversos factors que afecten la concentració i la fracció bioaccesible de carotenoides en productes a base de tomàquet. L'aplicació de PEF va millorar la concentració de carotenoides tant en els fruits com en products derivats. L'aplicació de PEF va produir un augment en els continguts de carotenoides en els fruits, així com canvis significatius en la seva activitat respiratòria i sobre les seves principals propietats fisicoquímiques. D'altra banda, l'aplicació de PL va accelerar l'acumulació de compostos carotenoides sense afectar els principals atributs de qualitat dels fruits.L'estat de maduresa dels fruits, el processament mecànic, l'addició de diferents tipus d'oli i l'aplicació de tractaments de PEF als fruits sencers van presentar un efecte significatiu sobre la bioaccesibilitat del carotenoides. El control precís d'aquests factors permet obtenir productes derivats del tomàquet amb propietats antioxidants millorades.
Projectes de recerca europeus
Col·leccions
- Tesis Doctorals [1092]
Publicacions relacionades
Mostrant elements relacionats per títol, autor i matèria.
-
Application of pulsed electric fields to tomato fruits for enhancing the bioaccessibility of carotenoids in derived products
González Casado, Sandra; Martín Belloso, Olga; Elez Martínez, Pedro; Soliva-Fortuny, Robert (Royal Society of Chemistry, 2018)The application of pulsed electric fields (PEF) to whole tomatoes is proposed as a pre-processing treatment to obtain purees with high health-related properties. Tomato fruits were subjected to different electric field ... -
Preserving natural attributes of mango products by non-thermal technologies
Salinas-Roca, Blanca (Universitat de Lleida, 2017-07-18) -
In vitro bioaccessibility of colored carotenoids in tomato derivatives as affected by ripeness stage and the addition of different types of oil
González Casado, Sandra; Martín Belloso, Olga; Elez Martínez, Pedro; Soliva-Fortuny, Robert (Wiley, 2018)The simultaneous effect of tomato ripeness stage (mature green, pink and red-ripe), mechanical processing (dicing and grinding) and oil addition (coconut, sunflower and olive oils) on the amount and bioaccessible fraction ...