Show simple item record

dc.contributorRoca, Albert (Roca Álvarez)
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Història de l'Art i Història Social
dc.creatorVaca Sánchez, Nayeli
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:30Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:30Z
dc.date.issued2017-09-12
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/457517
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64447
dc.descriptionEn aquesta investigació es mostra la importància que té l'aigua i sanejament com a eix fonamental per al desenvolupament humà i garant de la salut, s'aborda la problemàtica des de l'àmbit global fins a un enfocament local situant un cas d'estudi a la comunitat de Mabandlane a la província de Gaza a Moçambic. Es mostra que l'acostament basat des de la perspectiva de les comunitats rurals a diferència de l'enfocament basat només en la infraestructura dels projectes de desenvolupament comunitari, aconsegueix un empoderament sostenible en l'àmbit rural. Les troballes en el treball de camp mostren la importància de l'enfocament comunitari en totes les estratègies de desenvolupament rural. Donar poder a les persones a través d'una millor comprensió del seu context cultural i pensament tradicional genera participació, presa de decisions i construcció de mecanismes de sostenibilitat en el desenvolupament integral de les comunitats rurals.
dc.descriptionEn esta investigación se muestra la importancia que tiene el agua y saneamiento como eje fundamental para el desarrollo humano y garante de la salud, se aborda la problemática desde el ámbito global hasta un enfoque local situando un caso de estudio en la comunidad de Mabandlane en la provincia de Gaza en Mozambique. Se muestra que el acercamiento basado desde la perspectiva de las comunidades rurales a diferencia del enfoque basado solo en la infraestructura de los proyectos de desarrollo comunitario, logra un empoderamiento sostenible en el ámbito rural. Los hallazgos en el trabajo de campo muestran la importancia del enfoque comunitario en todas las estrategias de desarrollo rural. Empoderar a las personas a través de una mejor comprensión de su contexto cultural y pensamiento tradicional genera participación, toma de decisiones y construcción de mecanismos de sostenibilidad en el desarrollo integral de las comunidades rurales.
dc.descriptionThis research shows the importance of water and sanitation as a fundamental axis for human development and health guarantor, addressing the problem from a global perspective to a local approach by placing a case study in the community of Mabandlane in the Province of Gaza in Mozambique. It is shown that the approach based on the perspective of rural communities as opposed to the approach based only on the infrastructure of community development projects, achieves sustainable empowerment in rural areas. The findings in the field work show the importance of the community approach in all rural development strategies. Empowering people through a better understanding of their cultural context and traditional thinking generates participation, decision making and construction of sustainability mechanisms in the integral development of rural
dc.formatapplication/pdf
dc.format242 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectGestió comunitària
dc.subjectAigua, sanejament i higiene
dc.subjectMoçambic
dc.subjectGestion comunitaria
dc.subjectAgua, saneamiento, higiene
dc.subjectMozambique
dc.subjectCommunity management
dc.subjectWater, sanitation, hygiene
dc.subjectMozambique
dc.subjectAntropologia Social
dc.subject3
dc.titleGestión comunitaria del agua y saneamiento en Mozambique: un enfoque desde su interior
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record