Show simple item record

dc.contributorMolina, Fidel
dc.contributorGallizo Larraz, José Luis
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Geografia i Sociologia
dc.creatorPardo Manríquez, Germán Luis
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:30Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:30Z
dc.date.issued2017-09-07
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/456808
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64446
dc.descriptionLa següent investigació aborda les estratègies per al desenvolupament de Xile des de la mirada de l’elit política i econòmica. Per aconseguir donar resposta a això, va ser necessari comprendre dos processos: el primer correspon a la constitució de l’elit, principalment des del pensament de Pierre Bourdieu, el qual ens permet comprendre principalment la conformació de l’habitus dels agents i la interacció d’aquests en els camps que, en el nostre cas específic correspon als camps de la política i l’economia. El segon procés correspon a l’aspecte teòric del desenvolupament en el qual es pot apreciar que no existeix una teoria pura del desenvolupament, sinó més aviat, que aquesta es troba inscrita en un procés no exempt de conflicte entre els camps que es van construint històricament, és per aquest motiu que a la secció de teories del desenvolupament s’aborden quatre grans moviments en els quals ha transitat la discussió respecte al desenvolupament d’una nació subdesenvolupada, amb això ens referim principalment a les teories de la modernització, la dependència, el neoliberalisme i el neoestructuralisme.
dc.descriptionLa siguiente investigación aborda las estrategias para el desarrollo de Chile desde la mirada de élite política y económica. Para lograr dar respuesta a esto, fue necesario comprender dos procesos: el primero corresponde a la constitución de la élite, principalmente desde el pensamiento de Pierre Bourdieu, el cual nos permite comprender principalmente la conformación del habitus de los agentes y la interacción de estos en los campos que, en nuestro caso específico correspondiente a los campos de la política y la economía. El segundo proceso corresponde el aspecto teórico del desarrollo en el cual se puede apreciar que no existe una teoría pura del desarrollo, sino más bien, que esta se encuentra inscrita en un proceso no exento de conflicto entre los campos que se van construyendo históricamente, es por este motivo que en la sección de teorías del desarrollo se abordan cuatro grandes movimientos en los cuales ha transitado la discusión respecto al desarrollo de una nación subdesarrollada, con esto nos referimos principalmente a las teorías de la modernización, la dependencia, el neoliberalismo y el neoestructuralismo.
dc.descriptionThe following research covers strategies for the development of Chile from a political and economic perspective. In order to provide a response to this, it was necessary to understand two processes: the first refers to the establishment of an elite; mainly along the lines of the thoughts of Pierre Bourdieu, which enables us, mainly, to comprehend the makeup of the habitus of the agents and their interaction in those fields which, in our specific case, touches upon those concerning politics and the economy. The second process refers to the theoretic aspect of the development, where it can be observed that there is no such thing as a pure development theory. Rather, this lies within a process that is not devoid of conflict between the fields that are being built historically. It is for this reason that in the section on development theories, four large movements are tackled in which a discourse has evolved regarding the development of an under-developed nation and with this we refer mostly to the theories of modernization, dependency, neo-liberalism and neo-structuralism.
dc.formatapplication/pdf
dc.format294 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectEstratègies
dc.subjectDesenvolupament
dc.subjectElit
dc.subjectCamp
dc.subjectHabitus
dc.subjectModernització
dc.subjectDependència
dc.subjectÉlite
dc.subjectCampo
dc.subjectModernización
dc.subjectNeoliberalismo y Neoestructuralismo
dc.subjectNeoliberalisme i Neoestructuralisme
dc.subjectStrategies
dc.subjectElite
dc.subjectField
dc.subjectModernization
dc.subjectDependency
dc.subjectNeoliberalism and Neostructuralism
dc.subjectEconomia, Sociologia i Política Agrària
dc.subject3
dc.titleLa Élite y las estrategias para el desarrollo de Chile
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record