Show simple item record

dc.contributorCots Caimons, Josep Maria
dc.contributorCasado Gual, Núria
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament d'Anglès i Lingüística
dc.creatorMas Alcolea, Sònia
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:30Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:30Z
dc.date.issued2017-07-31
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/456557
dc.descriptionL'objectiu del present estudi de cas múltiple és el d'investigar l'impacte que l'estada Erasmus té en la identitat de nous estudiants universitaris catalans, els quals van decidir cursar part del seus estudis en tres contextos sociolingüístics diferents (el Regne Unit, Dinamarca i Itàlia). Les dades van ser recollides longitudinalment, a la universitat d'origen i a les de destí que van escollir els participants. L'anàlisi del discurs, i concretament el mètode etnometodològic de Membership Categorization Analysis (Stokoe, 2012) i la noció de Stance (Du Bois, 2007), van ser utilitzats per tal d'analitzar la manera en què els estudiants descriuen i es posicionen envers la realitat social que estan vivint, posant especial èmfasi en la constant construcció de la seva identitat així com la dels altres. La present investigació destaca (a) com les diferències individuals afecten les actituds i pràctiques dels estudiants durant l'estada; i (b) la importància de tenir en compte aquestes diferències a l'hora de planificar, implementar i avaluar l'èxit d'un programa de mobilitat.
dc.descriptionEl objetivo del presente estudio de caso múltiple es de investigar el impacto de la experienci Erasmus en la identidad de nueve estudiantes universitarios de la Universitat de Lleida (Cataluña), los cuales decidieron cursar parte de sus estudios en tres contextos sociolingüísticos distintos (el Reino Unido, Dinamarca e Italia). Los datos fueron recogidos longitudinalmente, en la universidad de origen y en las de destino. El análisis del discurso, y concretamente el método etnometodológico de Membership Categorization Analysis (Stokoe, 2012) y la noción de Stance (Du Bois, 2007), han sido utilizados con el fin de analizar la manera en que los etudiantes describen y se posicionan hacia la realidad que están viviendo, poniendo especial énfasis en el constante proceso de construcción de su identidad y de la de otros. La tesis destaca (a) el modo en que las diferencias individuales afectan las actitudes y las prácticas de los estudiantes durante su estancia en el extranjero; y (b) la importancia de tener dichas diferencias en consideración para la planificación, implementación y evaluación del éxito de un programa de movilidad.
dc.descriptionThe purpose of the present qualitative multiple case-study is to investigate the aftermath of the Erasmus (SA) experience on the identity of nine Catalan undergraduate students of the University of Lleida (Catalonia), who decided to spend part of ther studies in three different sociolinguistic landscapes (the UK, Denmark and Italy). The data were collected longitudinally, at he participants' home and also host universities. A discourse analytic approach, and specifically the ethnomethodologically-oriented method of Membership Categorization Analysis (Stokoe, 2012) and the notion of Stance (Du Bois, 2007), were used in order to analyse the way(s) in which the students describe and position themselves towards the social reality they are living in, while placing special emphasis on their ongoing construction of their and others' identities. The study illuminates (a) how individual differences ultimately affect the students' attitudes and practices while abroad; and (b) the importance of taking those differences into account for the planning, implementation and evaluation of a SA programme's success.
dc.formatapplication/pdf
dc.format398 p.
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsL'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectMobilitat acadèmica
dc.subjectAprenentatge de llengües
dc.subjectInterculturalitat
dc.subjectMovilidad académica
dc.subjectAprendizaje de lenguas
dc.subjectInterculturalidad
dc.subjectStudy Abroad
dc.subjectSecond language acquisition
dc.subjectInterculturality
dc.subjectFilologia Anglesa
dc.subject80
dc.titleDiscourses on study abroad: The experience of Erasmus students from a university in Catalonia
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record