Show simple item record

dc.contributorGuitard Sein-Echaluce, Ma. Luisa
dc.contributorCatalan-Matamoros, Daniel
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament d'Infermeria
dc.creatorBravo Navarro, Cristina
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:29Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:29Z
dc.date.issued2017-09-18
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/441751
dc.descriptionLa fibromiàlgia es la segona causa de dolor crònic al mon darrera de la osteoartritis. Aquesta tesis estudia la relació del dolor crònic i la qualitat de moviment a la vida diària. Per contrastar la relació es realitza un assaig clínic amb 41 pacients dividits amb 2 grups randomitzats i aleatoritzats. Els resultats mostren una milloria significativa en el nivell de dolor percebut, la qualitat de moviment i el nivell d’ansietat. En relació als resultats qualitatius de l’estudi, s’observen experiències d’augment de consciència corporal en relació a les seves capacitats físiques, canvis en el seu patró de moviment i consciència i la relació amb elles mateixes, havent sigut els factors terapèutics dins del grup un punt important en el procés de milloria.
dc.descriptionLa fibromialgia es la segunda causa de dolor crónico en el mundo detrás de la osteoartritis. Esta tesis estudia la relación del dolor crónico y la calidad del movimiento en la vida diaria. Para ello realiza un ensayo clínico con 41 pacientes divididos en 2 grupos randomizados y aleatorizados. Los resultados muestran mejoría significativa en el nivel de dolor percibido, la calidad de movimiento y en el nivel de ansiedad. Respecto a los resultados cualitativos del estudio, se observan experiencias de aumento de la conciencia corporal en relación a sus capacidades físicas, cambios en su patrón de movimiento y conciencia y en su relación con ellas mismas, siendo los factores terapéuticos grupales un punto importante en el proceso de mejoría.
dc.descriptionFibromyalgia is recognized as one of the major common causes of disability behind osteoarthritis. That thesis studied the relation between chronic pain and movement quality in daily life. A clinical trial with 41 patients was conducted with two controlled randomized parallel group. The outcomes showed significant improvement in pain, movement quality and level of anxiety. In addition, increasing of body awareness experience regarding physical capacity, changes in movement quality pattern and awareness and changes regarding relation to self were arose from qualitative outcomes being therapeutic group factors an important key for improvement process.
dc.formatapplication/pdf
dc.format159 p.
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsL'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectQualitat de moviment
dc.subjectTeràpia de conscìència corporal
dc.subjectFibromialgia
dc.subjectCalidad de movimiento
dc.subjectTerapia de conciencia corporal
dc.subjectFibromialgia
dc.subjectMovement quality
dc.subjectBody awareness therapy
dc.subjectFibromyalgia
dc.subjectFisioteràpia
dc.subject616.7
dc.titlePhysiotherapy in Mental Health Effectiveness of Basic Body Awareness Therapy in patients suffering from fibromyalgia
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record