New contributions to the preparation of compounds derived from L-cysteine with biological activity

Loading...
Thumbnail Image
Date
2017-07-17
Authors
Novo Fernández, Olalla
Other authors
Eras i Joli, JordiEras i Joli, Jordi - ORCID ID
Balcells Fluvià, MercèBalcells Fluvià, Mercè - ORCID ID
Universitat de Lleida. Departament de Química
Impact
Export
Share
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Una gran varietat de productes naturals i fàrmacs que inclouen sofre en les seves estructures presenten diverses activitats biològiques i aplicacions. Un exemple és la L-cisteïna, un aminoàcid essencial necessari en processos bioquímics dels éssers vius. D’una banda, aquest treball es centra en l’obtenció de tiazolidines a partir de la L-cisteïna amb un grau de qualitat alimentària. La metodologia es basa en un procés de síntesi en continu i en un sistema d’assecatge d’atomització. A més, es va realitzar un estudi per investigar el rol de la tiazolidina derivada de la D-ribosa com a agent quimioprotector i modulador de glutatió en un model AOM/DSS de carcinogènesi en ratolins. Addicionalment, es van modificar les tiazolidines per tal d'augmentar les seves propietats lipòfiles en vista al seu ús com additius alimentaris en una àmplia varietat de matrius d'aliments. D’altra banda, es van sintetitzar compostos tipus capsaicinoid que incorporaven L-cisteïna i anàlogs en la seva estructura i es avaluar la seva activitat en el receptor TRPV1, que exerceix un paper important com a nexe en la transmissió del dolor. La síntesi, la relació estructura-activitat i els resultats biològics es descriuen en aquest document.
Related resource
Citation
URI
DOI
Journal or Serie
Collections