Universitat de Lleida
    • English
    • català
    • español
  • English 
    • English
    • català
    • español
  • Login
Repositori Obert UdL
View Item 
  •   Home
  • Recerca
  • Tesis Doctorals
  • View Item
  •   Home
  • Recerca
  • Tesis Doctorals
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Incidencia y análisis de la problemática de organismos productores de aflatoxinas y presencia de compuestos con capacidad bioactiva en melocotón cultivado y transformado de Lleida

Thumbnail
Access to documents
Issue date
2017-07-11
Author
Cubero Márquez, Miguel Angel
Other authors
Martín Belloso, Olga
Sanchís Almenar, Vicente
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
Suggested citation
Cubero Márquez, Miguel Angel. (2017) . Incidencia y análisis de la problemática de organismos productores de aflatoxinas y presencia de compuestos con capacidad bioactiva en melocotón cultivado y transformado de Lleida. Universitat de Lleida. http://hdl.handle.net/10803/418812.
Impact


Web of Science logo    citations in Web of Science

Scopus logo    citations in Scopus

Google Scholar logo  Google Scholar
Share
Export to Mendeley
Metadata
Show full item record
Aquest treball busca estudiar el préssec produit a la zona de Lleida. A la present tesis doctoral s’ha caracteritzat el préssec cultivat i transformat a la zona de Lleida en lo relatiu al seu contingut en compostos volàtils i fenòlics, a mes de la presencia de micotoxines i els punts de partida per a la definició d’estrategies per a la seva mitigació. Per això, s’ha treballat a la caracterització dels compostos volàtils de 17 varietats de préssec, pavia, nectarina i paraguià (préssec pla). S’han detectat 22 compostos volàtils als mateixos, essent les pavies les mes riques en compostos de la familia de les lactones, essent el valor mes alt d’aquests compostos el trobat en Baby Gold GC58 per a la gamma-Decalactona de 0,152 ± 0,018 ppm. En 12 de les varietats seleccionades, s’ha estudiat la concentració de compostos fenòlics pressent a les fraccions de llavor, ós, polpa i pell, i entre diversos estats fenològics com la flor. S’ha aconseguit trobar diferencies significatives entre les diferents families de préssec, pavia, nectarina i paraguaià (préssec pla) i comprobar que la fracció pell es la més rica en compostos polifenòlics, encara que es en estadi de flor quan es troben els valors mes alts de compostos polifenòlics, arribant a valors en en flor de Nectarina Big Top de 9378,60 ± 1656,76 ppm de polifenols totals quantificats a l’estudi front a valors de 5449,66 ± 1387,96 ppm en pell de la varietat Summer Lady, per exemple. A més, s’ha demostrat l’incidència de micotoxines, particularment aflatoxines, en les fruites estudiades i s’han investigat els origens de la mateixa. S’ha investigat la micobiota pressent al préssec, essent la mateixa Aspergillus flavus i Aspergillus parasiticus (sección Flavi) , i Penicillium spp., Alternaria spp., Eurotium spp., Aspergillus sección Nigri, Monilinia spp., Cladosporium spp., Rhizopus spp. i Fusarium spp. En aquesta microbiota, les especies productores d’aflatoxina (Aspergillus flavus y Aspergillus parasiticus (sección Flavi)) han sigut aïllades i estudiat el seu comportament en medis de cultiu estándar (PDA i DRB) així com en 2 medis de cultiu en base préssec desenvolupats especificament per a la present tesis. S’ha aconseguit determinar que la temperatura òptima de producción d’aflatoxina es trova en el marge de 25 a 30ºC, i que en 48 hores es poden obtenir nivells de toxina que poden ocasionar el problema detectat. S’ha plantejat una hipótesis segons la qual el moment mes probable d’infecció seria l’estat fenològic de flor.
URI
http://hdl.handle.net/10459.1/64431
European research projects
Collections
  • Tesis Doctorals [1248]

Contact Us | Send Feedback | Legal Notice
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadata subjected to 
 

 

Browse

All of the repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

Statistics

View Usage Statistics

D'interès

Política institucional d'accés obertDiposita les teves publicacionsDiposita dades de recercaSuport a la recerca

Contact Us | Send Feedback | Legal Notice
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadata subjected to