Bioconservación de pera mínimamente procesada mediante el uso de Pseudomonas graminis CPA-7 y Lactobacillus rhamnosus GG y su efecto en la calidad de la fruta y en la modificación del potencial patogénico de Listeria monocytogenes
Issue date
2017-06-26Author
Iglesias Valenzuela, María Belén
Other authors
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
Suggested citation
Iglesias Valenzuela, María Belén.
(2017)
.
Bioconservación de pera mínimamente procesada mediante el uso de Pseudomonas graminis CPA-7 y Lactobacillus rhamnosus GG y su efecto en la calidad de la fruta y en la modificación del potencial patogénico de Listeria monocytogenes.
Universitat de Lleida.
http://hdl.handle.net/10803/406038.
Metadata
Show full item recordL’us de microorganismes com a bioconservants en productes mínimament procesats pot ser una alternativa als productes químics. En aquesta tesi es va estudiar l’efecte bioconservant de Pseudomonas graminis CPA-7 i Lactobacillus rhamnosus GG en el control de Salmonella enterica subsp. enterica i Listeria monocytogenes en pera mínimament processada. Es va observar que ambdós antagonistes van controlar el creixement dels patògens inoculats artificialment a concentracions elevades (103-104 ufc/g). No obstant, l’ús de substàncies antioxidants i d’atmosferes modificades va influir en l’efectivitat. Es va demostrar que L. rhamnosus GG, ademés de controlar el creixement de S. enterica i L. monocytogenes també va reduir el potencial patogènic de L. monocytogenes CECT 4032. L’ús d’ambdos antagonistes no va afectar negativament a la qualitat de la pera. La pera enriquida amb L. rhamnosus GG podria ser una font de probiòtics per aquelles persones que no els puguin consumir a través dels derivats lactis.
European research projects
Collections
- Tesis Doctorals [1313]