Universitat de Lleida
    • English
    • català
    • español
  • English 
    • English
    • català
    • español
  • Login
Repositori Obert UdL
View Item 
  •   DSpace Home
  • Recerca
  • Tesis Doctorals
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Recerca
  • Tesis Doctorals
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

High-carotenoid maize as feed and food component: mycotoxin contamination, thermal processing, bioavailability and poultry meat production

Thumbnail
Accediu als documents
Issue date
2017-07-14
Author
Díaz Gómez, Joana
Other authors
Ramos Girona, Antonio J.
Nogareda, Carmina
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
Impact

Web of Science logo    citations in Web of Science

Scopus logo    citations in Scopus

Google Scholar logo  Google Scholar
Share
Export to Mendeley
Metadata
Show full item record
El panís HC (de l'anglès high-carotenoid) va ser modificat genèticament per acumular alts nivells de carotenoides, utilitzant com a base un panís blanc sud-africà (M37W). Durant tres collites consecutives (2013, 2014 i 2015), es van cultivar el panís HC i la seva línia isogènica (M37W) en un camp experimental
a Lleida (Catalunya, nord-est d'Espanya). Fusarium spp. va infectar la majoria de grans de panís d'ambdós tipus, el que va originar que es donés contaminació per fumonisines en les dues varietats de panís en tots els anys d'estudi, tot i que la proporció de grans contaminats va ser substancialment més gran en el panís M37W. El panís collit cada any també va servir com a matèria primera per elaborar pinsos a base de panís i productes derivats del panís. Els pollastres alimentats amb la dieta HC van tenir paràmetres de productivitat i salut similars als pollastres alimentats amb les dietes M37W i comercial (amb pigments), i també van desenvolupar una pigmentació similar als pollastres alimentats amb la dieta comercial (amb pigments). Els carotenoides provitamina A del panís HC van ser biodisponibles, almenys en la mateixa mesura que en els additius sintètics i naturals, i van contribuir als nivells de retinol hepàtic en pollastres. La carn obtinguda a partir de pollastres alimentats amb la dieta HC va tenir una bona qualitat i vida útil sensorial, així com una pigmentació groga-ataronjada de llarga durada. Finalment, els purés elaborats amb panís HC han demostrat no només conservar el contingut inicial de carotenoides, sinó també augmentar-lo a causa de l'extracció de carotenoides de la matriu alimentària.
Collections
  • Tesis Doctorals [1027]

Contact Us | Send Feedback | Legal Notice
© 2019 BiD. Universitat de Lleida
Metadades subjectes a
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

Statistics

View Usage Statistics

D'interès

Política institucional d'accés obertDiposita les teves publicacionsDiposita dades de recercaSuport a la recerca

Contact Us | Send Feedback | Legal Notice
© 2019 BiD. Universitat de Lleida
Metadades subjectes a