Universitat de Lleida
    • English
    • català
    • español
  • español 
    • English
    • català
    • español
  • Iniciar sesión
Repositori Obert UdL
Ver ítem 
  •   Inicio
  • Recerca
  • Tesis Doctorals
  • Ver ítem
  •   Inicio
  • Recerca
  • Tesis Doctorals
  • Ver ítem
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Preserving natural attributes of mango products by non-thermal technologies

Thumbnail
Acceder a los documentos
Fecha de publicación
2017-07-18
Autor/a
Salinas-Roca, Blanca
Otros autores/as
Martín Belloso, Olga
Welti-Chanes, Jorge
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
Cita recomendada
Salinas-Roca, Blanca. (2017) . Preserving natural attributes of mango products by non-thermal technologies. Universitat de Lleida. http://hdl.handle.net/10803/405840.
Impacto

Logo de Web of Science    citaciones en Web of Science

Logo de Scopus    citaciones en Scopus

Logo de Google Académico  Google Académico
Compartir
Exportar a Mendeley
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítem
Els consumidors demanden nous productes a base de fruites -com els a punt per menjar-, segurs, saludables i amb propietats similars als naturals. L’objecte d’estudi d’aquesta tesi doctoral fou avaluar l’impacte de tractaments no tèrmics en propietats de qualitat de diversos productes de mango: tallat, suc i puré. Per una banda, l’efecte de diferents recobriments a base de polisacàrids, alginat (AL), quitosan (CH), pectina (PE) i carboximetilcel·lulosa (CMC), es va avaluar en la conservació de la qualitat del mango tallat. També, l’efecte dels polsos de llum (PL) combinats amb el recobriment AL i la immersió en àcid màlic (MA) va permetre allargar la conservació dels atributs naturals durant 14 dies. D’altra banda, es va estudiar la influència dels polsos elèctrics d’alta intensitat de camp HIPEF a 35 kV/cm, 4 μs- pols bipolar, 200 Hz i 50- 2000 μs en la reducció de població de Listeria innòcua, l’activitat enzimàtica, les propietats sensorials així com el contingut de bioactius. En aquest sentit el contingut de fenols en el suc tractat per HIPEF (1800 μs) va millorar després de 59 dies. Finalment, es va estudiar l’impacte del tractament d’alta pressió hidrostàtica (HHP) (400, 450, 500 MPa durant 0 a 16 min a 34 o 59°C) en les propietats fisicoquímiques i enzimàtiques, com també en el contingut de compostos bioactius del puré de mango. Aquesta investigació mostra la viabilitat de la conservació dels derivats de fruita mitjançant tecnologies no tèrmiques.
Proyectos de investigación europeos
Colecciones
  • Tesis Doctorals [1092]

Publicaciones relacionadas

Showing items related by title, author, creator and subject.

  • Effects of high-intensity pulsed electric fields on the bioactive compounds stability and enzymes of broccoli juice 

    Sánchez Vega, Rogelio (Universitat de Lleida, 2016-02-04)
  • Application of non-thermal technologies to enhance the concentration and bioaccessibility of carotenoids in tomato and tomato-based products 

    González Casado, Sandra (Universitat de Lleida, 2017-09-21)
  • Evaluación de diferentes estrategias químicas, físicas y biológicas para el desarrollo de productos vegetales de calidad enteros o mínimamente procesados 

    Zudaire Villanueva, Lorena (Universitat de Lleida, 2018-07-30)

Contacto | Sugerencias | Aviso legal
© 2021 BiD. Universitat de Lleida
Metadatos sujetos a 
 

 

Explorar

Todo el repositorioComunidades y coleccionesPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMateriasEsta colecciónPor fecha de publicaciónAutoresTítulosMaterias

Estadísticas

Ver Estadísticas de uso

De interés

Política institucional d'accés obertDiposita les teves publicacionsDiposita dades de recercaSuport a la recerca

Contacto | Sugerencias | Aviso legal
© 2021 BiD. Universitat de Lleida
Metadatos sujetos a