Preserving natural attributes of mango products by non-thermal technologies
Fecha de publicación
2017-07-18Otros autores/as
Welti-Chanes, Jorge
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
Cita recomendada
Salinas-Roca, Blanca.
(2017)
.
Preserving natural attributes of mango products by non-thermal technologies.
Universitat de Lleida.
http://hdl.handle.net/10803/405840.
Metadatos
Mostrar el registro completo del ítemEls consumidors demanden nous productes a base de fruites -com els a punt per menjar-, segurs,
saludables i amb propietats similars als naturals. L’objecte d’estudi d’aquesta tesi doctoral fou
avaluar l’impacte de tractaments no tèrmics en propietats de qualitat de diversos productes de
mango: tallat, suc i puré.
Per una banda, l’efecte de diferents recobriments a base de polisacàrids, alginat (AL), quitosan
(CH), pectina (PE) i carboximetilcel·lulosa (CMC), es va avaluar en la conservació de la qualitat
del mango tallat. També, l’efecte dels polsos de llum (PL) combinats amb el recobriment AL i la
immersió en àcid màlic (MA) va permetre allargar la conservació dels atributs naturals durant 14
dies. D’altra banda, es va estudiar la influència dels polsos elèctrics d’alta intensitat de camp
HIPEF a 35 kV/cm, 4 μs- pols bipolar, 200 Hz i 50- 2000 μs en la reducció de població de
Listeria innòcua, l’activitat enzimàtica, les propietats sensorials així com el contingut de
bioactius. En aquest sentit el contingut de fenols en el suc tractat per HIPEF (1800 μs) va millorar
després de 59 dies. Finalment, es va estudiar l’impacte del tractament d’alta pressió hidrostàtica
(HHP) (400, 450, 500 MPa durant 0 a 16 min a 34 o 59°C) en les propietats fisicoquímiques i
enzimàtiques, com també en el contingut de compostos bioactius del puré de mango.
Aquesta investigació mostra la viabilitat de la conservació dels derivats de fruita mitjançant
tecnologies no tèrmiques.
Proyectos de investigación europeos
Colecciones
- Tesis Doctorals [1092]
Publicaciones relacionadas
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
Effects of high-intensity pulsed electric fields on the bioactive compounds stability and enzymes of broccoli juice
Sánchez Vega, Rogelio (Universitat de Lleida, 2016-02-04) -
Application of non-thermal technologies to enhance the concentration and bioaccessibility of carotenoids in tomato and tomato-based products
González Casado, Sandra (Universitat de Lleida, 2017-09-21) -
Evaluación de diferentes estrategias químicas, físicas y biológicas para el desarrollo de productos vegetales de calidad enteros o mínimamente procesados
Zudaire Villanueva, Lorena (Universitat de Lleida, 2018-07-30)