Show simple item record

dc.contributorAlbajes Garcia, Ramon
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal
dc.creatorArdanuy Gabarra, Agnès
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:27Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:27Z
dc.date.issued2017-06-09
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/405800
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64413
dc.descriptionEstudis anteriors han posat en relleu la colonització primerenca del cicadèlid Zyginidia scutellaris dels camps de panís, així com la correlació de la seva abundància en camps de panís amb les de depredadors polífags i en particular de Orius spp. Aquesta tesi s'enfoca en l'ús d'aquestes espècies com a indicadores de canvi en les pràctiques agrícoles en panís. La primera part de la tesi està orientada a la creació de coneixement del sistema panís-cicadèlid- Orius spp. en relació a les interaccions insecte-paisatge i planta-insecte per tal de validar l'ús d'aquestes espècies com a indicadores en panís. Hem estudiat (i) la presència i variació de les poblacions de Z. scutellaris i Orius spp. al NE d'Espanya, i la influència del paisatge agrícola sobre aquestes, i (ii) la especificitat de la resposta de Orius spp. en relació a volàtils induïts per la herbivoria (HIPVs) d'insectes amb estratègies alimentàries diferents. La segona part de la tesi està dirigida a l'avaluació de riscs en relació a insectes que pot suposar el cultiu de noves varietats biofortificades de panís: (i) hem avaluat les dificultats principals derivades de la formulació del problema, i hem proposat un enfocament ecològic per a l'avaluació de les interaccions entre la nova varietat de panís Carolight i els insectes, i finalment (ii) hem caracteritzat els perfils químics de Carolight i la seva varietat isogènica, i hem avaluat la seva equivalència en termes de les relacions planta-insecte.
dc.descriptionEarlier work had remarked on leafhopper Zyginidia scutellaris early colonization of maize stands and the correlation of their abundance with cumulative numbers of generalist predators, mainly Orius spp., in maize fields; and highlighted the potential use of these species as indicators of agricultural change in maize systems. The first part of the thesis focused on building knowledge on insect-landscape and plant-insect interactions for this study system to validate their use as indicator species in maize for that we addressed (i) the occurrence and variation in the populations of the leafhopper Z. scutellaris and Orius spp. in NE Spain and how they are influenced by landscape characteristics and (ii) the specificity in the response of predator Orius spp. towards herbivore-induced volatiles (HIPVs) triggered by different herbivore species in maize. The second part of the thesis dealt directly with the evaluation of risk assessment of newly emerging biofortified crops to insects: (i) we outline the main difficulties in problem formulation, and proposed an ecological approach for the evaluation of Carolight maize-insect interactions, and lastly (ii) we characterized chemical profiles of Carolight maize and its comparator and evaluated their equivalence in terms of plant-insect interactions in contrasting nitrogen conditions.
dc.descriptionEstudios anteriores han destacado la colonización temprana de Z. scutellaris de los campos de maíz, así como la correlación de su abundancia en campos de maíz con las de depredadores polífagos y en particular de Orius spp . Esta tesis se enfoca en el uso de estas especies como indicadoras de cambio en las prácticas agrícolas en maíz. La primera parte de la tesis está orientada a la ampliación en el conocimiento del sistema maíz-cicadélido- Orius spp. en relación a las interacciones insecto-paisaje y planta-insecto para validar el uso de estas especies como indicadoras en maíz. Hemos querido clarificar (i) la presencia y variación de poblaciones de Z. scutellaris y Orius spp. al NE de España y cómo se ven influidas por las características del paisaje agrícola, y (ii) la especificidad de la respuesta de Orius spp. en relación a volátiles inducidos por la herbivoría (HIPVs) de insectos con estrategias alimentarias diferentes. La segunda parte de la tesis está dirigida a la evaluación de riesgos en relación a insectos que puede suponer el cultivo de nuevas variedades biofortificadas de maíz: (i) hemos evaluado las dificultades principales derivadas de la formulación del problema, y hemos propuesto un enfoque ecológico para la evaluación de las interacciones entre la nueva variedad de maíz Carolight y los insectos y finalmente (ii) hemos caracterizado los perfiles químicos de Carolight y su variedad isogénica, y hemos evaluado su equivalencia en términos de las relaciones planta-insecto.
dc.formatapplication/pdf
dc.format143 p.
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectControl biològic
dc.subjectPanís/blat de moro
dc.subjectEspècies indicadores
dc.subjectControl biológico
dc.subjectMaíz
dc.subjectEspecies indicadoras
dc.subjectBiological control
dc.subjectMaize
dc.subjectIndicator species
dc.subjectProducció Vegetal
dc.subject63
dc.titleA trophic chain as indicator of agricultural practice change in maize
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record