Show simple item record

dc.contributorLloveras Vilamanyà, Jaume
dc.contributorMartínez Casasnovas, José Antonio
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal
dc.creatorMaresma Galindo, Ángel
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:25Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:25Z
dc.date.issued2017-03-08
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/402357
dc.descriptionUn dels principals mètodes per incrementar els rendiments del cultius és l'aplicació de fertilitzants, principalment el nitrogen (N). Aplicacions insuficients de N poden provocar importants pèrdues econòmiques per als agricultors, mentre que aplicacions excessives incrementen el risc de contaminació ambiental. La present tesi doctoral pretén contribuir al desenvolupament de sistemes agrícoles més sostenibles mitjançant la millora de l'eficiència del N. Protocols sobre el mostreig de sòls, imatges aèries multiespectrals i estratègies de doble cultiu han estat analitzades per millorar les pràctiques de fertilització nitrogenada. Densitats òptimes de mostreig de sòl de 3.75 i 12.5 mostres/ha es van determinar per a la matèria orgànica (MO) i pel contingut de nitrats, respectivament. En una altre capìtol de la tesis, els índexs de vegetació basats en el verd van ser més precisos que els basats en el vermell per predir el rendiment de gra del blat de moro i la dosi òptima de fertilització en V12. El sistema de doble cultiu anual (ordi-blat de moro) va tenir produccions de 20 Mg de gra/ha i 35 Mg de biomassa/ha, amb aplicacions anuals de 230-240 kg de N/ha dividides entre els dos cultius, mostrant l'alt potencial de rendiment i la seva estabilitat comparativament amb estratègies de monocultiu.
dc.descriptionUno de los principales método para incrementar los rendimientos es la aplicación de fertilizantes, principalmente el nitrógeno (N). Aplicaciones insuficientes de N pueden provocar graves pérdidas económicas para los agricultores, mientras que aplicaciones excesivas incrementan el riesgo de contaminación ambiental. La presente tesis doctoral pretende contribuir al desarrollo de sistemas agricolas más sostenibles mediante la mejora de la eficiencia del N. Protocolos de muestreo de suelos, imágenes aéreas multiespectrales y estratégias de doble cultivo anuales han sido analizadas para mejorar las prácticas de fertilización nitrogenada. Densidades óptimas de muestreo de 3.75 y 12.5 muestras/ha se determinaron para materia orgánica (OM) y nitratos, respectivamente. En otro capítulo de la tesis, los indices de vegetación basados en el verde fueron más precisos que los basados en el rojo para predecir el rendimiento de grano del maíz y la dosis óptima de fertilización en V12. El sistema de doble cultivo anual (cebada-maíz) obtuvo producciones de 20 Mg de grano/ha y 35 Mg de biomasa/ha, con aplicaciones anuales de 230-240 kg N/ha divididas entre los dos cultivos, mostrando el alto potencial de rendimiento y su estabilidad cuando se compara con estrategias de monocultivo.
dc.descriptionOne of the main methods for increasing yields is the application of mineral fertilizers, mainly nitrogen (N). Insufficient application of N can have serious economic consequences for the farmer, whereas excessive fertilization increases the risk of environmental pollution. Traditionally, N fertilization of field crops, such as maize, has been adjusted by yield-based N recommendations methods.The present Ph.D. Thesis aims to contribute to the development of more sustainable agricultural systems by improving nitrogen efficiency. Soil sampling protocols, multispectral aerial images and double-annual cropping strategies and methods were analysed to improve the N fertilization practices. Optimum soil sampling densities of 3.75 and 12.5 samples/ha were determined for organic matter (OM) and nitrates, respectively. In other chapter of the Thesis, Green-based vegetation indices (VIs) were more accurate than red-based ones in predicting grain yield and in determining the optimum N rate for maize at V12 stage. Doble-annual cropping systems (barley-maize) yield up to 20 Mg of grain/ha and 35 Mg of biomass/ha, with annual N rates of 230-240 kg N/ha split between both crops, showing high yielding potential and yield stability when compared with mono-cropping strategies.
dc.formatapplication/pdf
dc.format172 p.
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectNitrogen
dc.subjectBlat de moro
dc.subjectTeledetecció
dc.subjectNitrógeno
dc.subjectMaíz
dc.subjectTeledetección
dc.subjectNitrogen
dc.subjectMaize
dc.subjectRemote-sensing
dc.subjectProducció Vegetal
dc.subject633
dc.titleImprovement of the nitrogen fertilization in irrigated Mediterranean environments
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record