Show simple item record

dc.contributorCabeza, Luisa F.
dc.contributorFernández Renna, Ana Inés
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial
dc.creatorPrieto, Cristina
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:16Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:16Z
dc.date.issued2016-10-02
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/399235
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64349
dc.descriptionLa present tesis s’enmarca en el camp/sector de l’emmagatzematge d’energia tèrmica, concretament en el procès de disseny i optimització que comporta el desenvolupament d’una tecnologia d’emmagatzematge tèrmic. Per aquest fi s’han dissenyat, construit, operat i analitzat dues plantes prototip, la primera d’elles situada a la Universitat de Lleida amb una capacitate de 66 kWhth i la segona situada a la plataforma Solcar d’Abengoa, amb 8m5 MWhth. Al llarg d’aquesta tesis, es mostra el procès d’anàlisi, estudi i optimització realitzat per permetre desenvolupar els sistemes d’emmagatzematge tèrmic amb sals foses desde la seva etapa inicial de desenvolupament y la seva extrapolació a dissenys comercials, permetent el desenvolupament de tecnologies d’emmagatzematge tèrmic que ajudin a reduir els costs i a augmentar l’eficiència de les plantes de generació de concentració solar amb un objectiu clar: que l’electricitat d’origen solar sigui competitiva enfront a les plantes fòssils en l’horitzó 2020.
dc.descriptionLa presente tesis se encuadra en el campo del almacenamiento de energía térmica, en concreto en el proceso de diseño y optimización que conlleva el desarrollo de una tecnología de almacenamiento térmico. Para ello se han diseñado, construido, operado y analizado dos plantas prototipos, la primera de ellas sita en la Universidad de Lleida con una capacidad de 66 kWhth y la segunda sita en la plataforma Solucar de Abengoa, con 8,5 MWhth. A lo largo de esta tesis, se muestra el proceso de análisis, estudio y optimización realizado para permitir desarrollar los sistemas de almacenamiento térmico con sales fundidas desde su etapa inicial de desarrollo hasta su etapa de demostración y su extrapolación a diseños comerciales, permitiendo el desarrollo de tecnologías de almacenamiento que ayuden a reducir costes y a aumentar la eficiencia de las plantas de generación de concentración solar con un objetivo claro: que la electricidad de origen solar sea competitiva frente a las plantas fósiles en el horizonte 2020.
dc.descriptionThis thesis is framed in the field of thermal energy storage, particularly in the design and optimization process needed for the development of a thermal storage technology. For this purpose we have been designed, built, operated and analyzed two prototypes, the first one located at the University of Lleida with a capacity of 66 kWhth and the second one located at the Solucar Platform Abengoa, with 8,5 MWhth. Throughout this thesis, the process of analysis, study and optimization done allow developing thermal storage systems with molten salt from its initial stage of development to demonstration stage and their extrapolation to commercial designs. This development of the storage technologies helps to reduce costs and increase the efficiency of solar power plants concentration with a clear objective: solar electricity is competitive with fossil plants in 2020.
dc.formatapplication/pdf
dc.format57 p.
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectEmmagatzematge d'energia tèrmica
dc.subjectSals foses
dc.subjectValorització del I+D a través de plantes de demostració
dc.subjectAlmacenamiento de energía térmica
dc.subjectSales fundidas
dc.subjectValorización del I+D a través de plantas de demostración
dc.subjectThermal energy storage (TES)
dc.subjectMolten salts
dc.subjectValorization of R&D through demo plants
dc.subjectMàquines i motors tèrmics
dc.subject621
dc.titleAdvanced thermal energy storage research in demo plants for commercial systems
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record