Show simple item record

dc.contributorMarfà i Pagès, Josep Oriol
dc.contributorAzcón Bieto, Joaquín
dc.contributorVoltas Velasco, Jordi
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal
dc.creatorCarazo Gómez, Nuria
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:12Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:12Z
dc.date.issued2016-01-12
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/383065
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64283
dc.descriptionLa disponibilitat d’aire i, en concret, d’oxigen per part del sistema radicular dels cultius té una gran importància per al procés respiratori i la seva producció d’energia per al desenvolupament de la planta i la captació de nutrients per les arrels. Tot i això, és freqüent trobar cultius amb deficiències d’oxigen en l’àmbit radicular, degut a altes taxes d’absorció d’O2 en condicions de desenvolupament càlides i a un control insuficient d’aquest. La informació existent és limitada i ha promogut l’objectiu de la tesis: estudiar els efectes de la oxifertirrigació en dos cultius importants sense sòl: rosa per a flor tallada (planta llenyosa i esqueix) i pebrot (planta herbàcia). S’han realitzat cultius de roser per a flor tallada, d’esqueix de rosa en arrelament i arrelat i de pebrot; els tres amb tractament de oxifertirrigació o no, i la combinació amb d’altres factors (substrat, oxigenació nocturna, freqüència de reg). L’oxifertirrigació ha afavorit la productivitat, la qualitat i el desenvolupament en diversos aspectes, possiblement degut a l’activació d’alguns paràmetres fisiològics (conductivitat hidràulica, respiració).
dc.descriptionLa disponibilidad de aire, y en concreto oxígeno, por parte del sistema radicular de los cultivos tiene gran importancia para el proceso respiratorio y su producción de energía para el desarrollo de la planta y la captación de nutrientes por las raíces. A pesar ello, es frecuente encontrar cultivos con deficiencias de oxígeno en el ámbito radicular, por altos índices de absorción de O2 en condiciones de desarrollo cálidas, y por un control insuficiente del mismo. La información existente limitada ha promovido el objetivo de la tesis: estudiarlos efectos dela oxifertirrigación en cultivos sin suelo de rosa para flor cortada y de pimiento. Se han realizado cultivos de rosal para flor cortada, de esqueje de rosa enraizado y de pimiento, los tres con tratamiento de oxifertirrigación o no y la combinación con otros factores (sustrato, oxigenación nocturna, frecuencia de riego). La oxifertirrigación ha favorecido la productividad, la calidad y el desarrollo en diversos aspectos, posiblemente debido a la activación de algunos parámetros fisiológicos (conductividad hidráulica, respiración).
dc.descriptionAir availability, specially oxygen, by the crops root system plays an important role in the whole respiratory process and its energy production for plant development and nutrient uptake by the roots. Nevertheless, there are evidences about oxygen deficiencies in the root system in some crops, due to high oxygen absorption rates in warm climate conditions, and also because of an insufficient control over it. The lack of information about the topic has promoted the aim of this Ph-D thesis, that is to study the oxifertigation effects in rose cut flower and pepper cultivated under soilless conditions. Cut flower rose, rose cutting and pepper cultures were grown under oxifertigation treatment and a combination of other parameters such as substrate, night oxygenation and watering frequency. The experiments showed that oxifertigation has rised productivity, quality and development in some aspects, likely due to the activation of some physiological parameters such as hidraulic conductivity and respiration.
dc.formatapplication/pdf
dc.format148 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectOxifertirrigació
dc.subjectFlor tallada de rosa
dc.subjectPebrot
dc.subjectOxifertirrigación
dc.subjectFlor cortada de rosa
dc.subjectPimiento
dc.subjectOxyfertirrigation
dc.subjectRose cut flower
dc.subjectRose cuttings
dc.subjectBell pepper
dc.subjectEnginyeria agroforestal
dc.subject631
dc.titleOxifertirrigación en cultivo sin suelo de rosa para flor cortada (Rosa sp.) y pimiento (Capsicum annuum L.): efectos en desarrollo y producción
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record