Show simple item record

dc.contributorColom Gorgues, Antonio
dc.contributorPérez Pérez, Luis
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals
dc.creatorFlorensa Guiu, Rosa
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:04Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:04Z
dc.date.issued2015-12-02
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/371150
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64259
dc.descriptionActualment estan sorgint noves modalitats de turisme vinculades amb noves demandes y exigències de la població, sorgint amb forma l’Ecoturisme, que inclou un conjunt d’activitats que tenen com a motivació principal la contemplació, gaudi i/o coneixement del medi natural. Mitjançant aquesta investigació es pretén analitzar les variables i els inputs que es consideren en els instruments utilitzats pel seguiment y l’avaluació de l’ús públic dels Espais Naturals Protegits, que serveixen per identificar i valorar la satisfacció i les expectatives dels visitants o usuaris, analitzant també aspectes relacionats amb la qualitat i l’activitat ecoturística. S’han identificat les variables que han resultat significatives a nivell quantitatiu i qualitatiu de les enquestes realitzades en el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb l’objectiu de relacionar la satisfacció de l’usuari amb la qualitat i s’han comparat qualitativament els paràmetres i la idoneïtat de la informació requerida en diferents models d’enquestes de satisfacció utilitzats els darrers anys en diferents Espais Naturals acreditats amb la Q de qualitat turística.
dc.descriptionActualmente están apareciendo nuevas modalidades de turismo vinculadas con las nuevas demandas y exigencias de la población, surgiendo con fuerza el Ecoturismo, que incluye un conjunto de actividades que tienen como motivación principal la contemplación, disfrute y/o conocimiento del medio natural. Mediante esta investigación se pretende analizar las variables y los inputs que se consideran en los instrumentos utilizados para el seguimiento y la evaluación del uso público de los Espacios Naturales Protegidos, que sirven para identificar y valorar la satisfacción y las expectativas de los visitantes o usuarios, analizando también aspectos relacionados con la calidad y la actividad ecoturística. Se han identificado las variables que han resultado significativas a nivel cuantitativo y cualitativo de las encuestas realizadas en el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici con el objetivo de relacionar la satisfacción del usuario con la calidad y se han comparado cualitativamente los parámetros y la idoneidad de la información requerida en distintos modelos de encuestas de satisfacción utilizados los últimos años en distintos Espacios Naturales acreditados con la Q de calidad turística.
dc.descriptionNew forms of tourism related to the new demands and requirements of the population are appearing currently, such as ecotourism. Ecotourism includes a set of activities whose primary motivation contemplation, enjoyment and/or knowledge of the natural environment. Through this research it is to analyze variables and inputs considered in the instruments used for monitoring and evaluation of public use of Protected Areas It serve to identify and assess the satisfaction and expectations of visitors or users, also analyzing issues related to the quality and ecotourism. We have identified the variables that have been significant in quantitative and qualitative surveys of the Aigüestortes Sant Maurici National Park, in order to relate the user satisfaction with the warm. Also they compared the qualitatively parameters and the adequacy of the information required in various models of satisfaction surveys used the years in various natural areas accredited with the Q for quality.
dc.formatapplication/pdf
dc.format572 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectEspais Naturals
dc.subjectEcoturisme
dc.subjectÚs Públic
dc.subjectQualitat
dc.subjectSatisfacció visitants
dc.subjectEspacios Naturales
dc.subjectEcoturismo
dc.subjectUso Público
dc.subjectNatural Areas
dc.subjectEcotourism
dc.subjectEconomia, sociologia i política agrària
dc.subject338
dc.titleEvaluación de la calidad y satisfacción del usuario de los Espacios Naturales Protegidos de Montaña. Aplicación al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estanys de Sant Maurici
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record