Show simple item record

dc.contributorRué i Monné, Montserrat
dc.contributorDusso Rosso, Adriana
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques
dc.creatorMartínez Alonso, Montserrat
dc.date.accessioned2018-06-15T07:08:01Z
dc.date.available2018-06-15T07:08:01Z
dc.date.issued2015-04-24
dc.identifierL.1444-2015
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/314175
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64227
dc.descriptionEarly detection of breast cancer (BC) with mammography may cause overdiagnosis and overtreatment. In the other extreme, for advanced cancer patients in palliative care quality of life is the most important outcome. Our aims are: to model invasive BC incidence trends in Catalonia and quantify the extent of BC overdiagnosis; to perform a systematic review of all the clinical outcomes reported in cancer after the supplementation with vitamin D (VD); to assess serum VD deficiency and its relationship with quality of life, fatigue, and physical and functional performance; and to design a randomized controlled trial (VIDAFACT) to assess VD effectiveness in increasing quality of life. Our estimates support the existence of overdiagnosis in Catalonia attributable to mammography usage. The results from both the cross-sectional study and the systematic review, support the need for VIDAFACT to provide data about VD supplementation effectiveness on improving overall quality of life.
dc.descriptionLa detecció precoç del càncer de mama (CM) mitjançant mamografia pot causar sobrediagnòstic i sobretractament. En l’altre extrem, pels malalts amb càncer avançat en cures pal·liatives la qualitat de vida és l'aspecte més important. Els objectius són: modelitzar les tendències de la incidència dels CM invasius a Catalunya i quantificar el grau de sobrediagnòstic de CM; realitzar una revisió sistemàtica de tots els resultats clínics reportats en càncer després de la suplementació amb vitamina D (VD); avaluar la deficiència de VD i la relació amb qualitat de vida, fatiga, i rendiment físic i funcional; i dissenyar un assaig clínic aleatori controlat (VIDAFACT) per avaluar l'eficàcia de VD en l'augment de la qualitat de vida. Les nostres estimacions recolzen l'existència de sobrediagnòstic a Catalunya atribuïble a l'ús de la mamografia. Els resultats tant de l'estudi transversal com de la revisió sistemàtica, admet la necessitat de VIDAFACT per proporcionar dades sobre l'eficàcia en la suplementació de VD en millorar la qualitat de vida en general.
dc.formatapplication/pdf
dc.format106 p.
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectSobrediagnòstic
dc.subjectCribratge
dc.subjectCancer
dc.subjectSobrediagnostico
dc.subjectCribado
dc.subjectVitamina D
dc.subjectOverdiagnosis
dc.subjectScreening
dc.subjectQuality of life
dc.subjectPalliative
dc.subjectMedicina
dc.subject616
dc.titleCancer and quality of life. Breast cancer overdiagnosis and design of an intervention to improve the quality of life of oncological patients in palliative care
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record