Control biológico en cultivos hortícolas: efecto de los alimentos suplementarios en depredadores y parasitoides
Issue date
2014-06-27Author
Fernández Oveja, Marta
Other authors
Gabarra i Ambert, Rosa
Arnó i Pujol, Judit
Universitat de Lleida. Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal
Suggested citation
Fernández Oveja, Marta.
(2014)
.
Control biológico en cultivos hortícolas: efecto de los alimentos suplementarios en depredadores y parasitoides.
Universitat de Lleida.
L.242-2015
;
http://hdl.handle.net/10803/293152.
Metadata
Show full item recordEls aliments suplementaris poden jugar un paper important en el control biològic de plagues ja que afegint l’aliment adequat en un cultiu, pot facilitar la instal•lació dels enemics naturals en aquest cultiu i a més permeti la seva dispersió dins del cultiu. Els quists d’Artemia sp. i el pol•len comercial d’abella millorarien la longevitat i reproducció dels depredadors polífags. A més l’addició dels quists en el cultiu no interferiria en la dispersió dels depredadors i en condicions de hivernacle, quists i pol•len incrementarien les poblacions de Orius majusculus i la seva eficiència en el control de Frankliniella occidentalis. D'altra banda el nèctar és un aliment que trobem de manera natural als agroecosistemes, les espècies vegetals Fagopyrum esculentum i Lobularia maritima milloren la longevitat i fecunditat dels parasitoides, pel que la seva proximitat al cultiu podria millorar l’eficàcia del control biològic per conservació. L’addició d’aliments suplementaris i la introducció de recursos florals milloraria els paràmetres biològics de depredadors i parasitoides, per tant millorarien els programes de control biològic per conservació i inoculació.
European research projects
Collections
- Tesis Doctorals [1310]