Show simple item record

dc.contributorRiudavets, Jordi
dc.contributorGuri Baiget, Sònia
dc.contributorAlbajes Garcia, Ramon
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal
dc.creatorPons Veiga, Mª José
dc.date.accessioned2018-06-15T07:07:59Z
dc.date.available2018-06-15T07:07:59Z
dc.date.issued2014-04-11
dc.identifierL.238-2015
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/288375
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64194
dc.descriptionEl mètode de control de plagues d'artròpodes de productes alimentaris emmagatzemats més utilitzat al llarg dels anys ha estat el control químic. L'ús de tractaments amb atmosferes modificades (AMs) amb alta concentració de CO2 és una alternativa sostenible a la utilització del control químic. En aquesta tesi es van avaluar les AMs i els enemics naturals, així com la combinació de les AMs amb altres additius alimentaris, per al control d'aquestes plagues. A més, es va determinar com afecta la presència d'insectes sobre la producció de micotoxines i, si el tractament en AMs podia influir en la producció d'aquestes toxines. Els resultats obtinguts van mostrar un efecte positiu de l'ús de les AMs i els enemics naturals, per al control de tres plagues de magatzem. També es va demostrar que la combinació d'additius alimentaris i AMs augmenta l'eficàcia d'aquestes i, que les AMs redueixen significativament la presència de micotoxines en blat de moro.
dc.descriptionEl método de control de plagas de artrópodos de productos alimentarios almacenados más utilizado a lo largo de los años ha sido el control químico. El uso de tratamientos con atmósferas modificadas (AMs) con alta concentración de CO2 es una alternativa sostenible a la utilización del control químico. En esta tesis se evaluaron las AMs y los enemigos naturales, así como la combinación de las AMs con otros aditivos alimentarios, para el control de estas plagas. Además, se determinó cómo afecta la presencia de insectos sobre la producción de micotoxinas y, si el tratamiento con AMs podía influir en la producción de estas toxinas. Los resultados obtenidos mostraron un efecto positivo del uso de las AMs i los enemigos naturales, para el control de tres plagas de almacenamiento. También se demostró que la combinación de aditivos alimentarios i AMs aumenta la eficacia de estas y, que las AMs reducen significativamente la presencia de micotoxinas en maíz.
dc.formatapplication/pdf
dc.format153 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectControl Integrat de Plagues
dc.subjectAtmosferes modificades
dc.subjectPlagues de magatzem
dc.subjectControl Integrado de Plagas
dc.subjectAtmósferas modificadas
dc.subjectPlagas de almacén
dc.subjectIntegrated Pest Management
dc.subjectModified atmospheres
dc.subjectStored product pests
dc.subjectTecnologia d'aliments
dc.subject632
dc.titleLas atmósferas modificadas integradas con otras tecnologías como alternativas sostenibles para el control de plagas en productos alimentarios almacenados
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record