Show simple item record

dc.contributorVillacampa Estiarte, Carolina
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Dret Públic
dc.creatorSalat Paisal, Marc
dc.date.accessioned2018-06-15T07:07:58Z
dc.date.available2018-06-15T07:07:58Z
dc.date.issued2014-12-09
dc.identifierL.162-2015
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/285865
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64178
dc.descriptionEn la present tesi doctoral s'analitza la mesura de seguretat de llibertat vigilada introduïda en el Codi Penal a través de la LO 5/2010. Amb aquesta finalitat, s'aborda un estudi de les principals causes que han motivat amb caràcter general la introducció de mesures penals tendents a contrarestar la perillositat dels delinqüents imputables perillosos. Atès que Espanya no ha estat un país pioner en la implementació d'aquest tipus de mesures, és igualment necessari conèixer la realitat jurídica comparada en alguns dels països del nostre entorn cultural. Complerts els anteriors subobjectius es realitza una anàlisi jurídica de la mesura de llibertat vigilada tant en relació amb la seva vigent regulació com en relació amb la que pretén efectuar-se mitjançant el Projecte de reforma del CP. Finalment, es proposen aquelles reformes legislatives que es consideren necessàries amb l'objectiu de millorar l'actual regulació del dret de sancions aplicables a delinqüents imputables perillosos.
dc.descriptionEn la presente tesis doctoral se analiza la medida de seguridad de libertad vigilada introducida en el Código Penal a través de la LO 5/2010. Con este fin, se aborda un estudio de las principales causas que han motivado con carácter general la introducción de medidas penales tendentes a contrarrestar la peligrosidad de los delincuentes imputables peligrosos. Dado que España no ha sido un país pionero en la implementación de este tipo de medidas, es igualmente necesario conocer la realidad jurídica comparada en algunos de los países de nuestro entorno cultural. Cumplidos los anteriores subobjetivos se realiza un análisis jurídico de la medida de libertad vigilada tanto en relación con su vigente regulación como en relación con la que pretende efectuarse mediante el Proyecto de reforma del CP. Finalmente, se proponen aquellas reformas legislativas que se consideren necesarias con el objetivo de mejorar la actual regulación del derecho de sanciones aplicables a delincuentes imputables peligrosos.
dc.descriptionIn this Ph.D. I analyze the Spanish supervised release introduced by the LO 5/2010. To this objective, a study of the major causes that have led to the introduction of a general nature aimed at counteracting the danger of dangerous criminal offenders measures is addressed. Since Spain has not been a pioneer in the implementation of such measures, it is also necessary to know the legal situation compared to some of the countries in our cultural environment. Once the above subgoals a legal analysis of the supervised release both in relation to its current regulations and in relation to the intended affected by CP Reform Project is done. Finally, those legislative reforms deemed necessary in order to improve the current regulation of the right of penalties to dangerous offenders are proposed.
dc.formatapplication/pdf
dc.format508 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsL'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectDret penal de la perillosistat
dc.subjectDelinqüents imputables perillosos
dc.subjectMesures de seguretat postpenitenciàries
dc.subjectDerecho penal de la peligrosidad
dc.subjectDelincuentes imputables peligrosos
dc.subjectMedidas de seguridad postpenitenciarias
dc.subjectDangerousness criminal law
dc.subjectDangerous offenders
dc.subjectPostcustodial security measures
dc.subjectDret Penal
dc.subject343
dc.titleLa respuesta jurídico-penal a los delincuentes imputables peligrosos: especial referencia a la libertad vigilada
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record