Show simple item record

dc.contributorPalacín Roca, Jordi
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial
dc.creatorFont Calafell, Davinia
dc.date.accessioned2018-06-15T07:07:51Z
dc.date.available2018-06-15T07:07:51Z
dc.date.issued2014-12-02
dc.identifierL.1695-2014
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/284652
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64145
dc.descriptionEn aquesta memòria es presenten diversos treballs d'investigació centrats en l’automatització d’operacions agrícoles mitjançant l’aplicació de diverses tècniques de processament d’imatge. En primer lloc es presenta un mètode desenvolupat per detectar i comptar raïms mitjançant la localització de pics d'intensitat en superfícies esfèriques. En segon lloc es desenvolupa un sistema de recol•lecció automàtica de fruita mitjançant la combinació d'una càmera estereoscòpica de baix cost i un braç robòtic. En tercer lloc es proposa una aplicació en què es desenvolupa un mètode basat en l'ús de la informació de color per a la verificació d'una varietat de nectarines de forma automàtica i individual en una línia d’embalatge de fruita. Finalment s’han estudiat les correlacions entre els paràmetres de qualitat de la fruita i el espectre visible de la seva pell amb l’objectiu de controlar la seva qualitat de forma no destructiva durant el seu emmagatzematge.
dc.descriptionEn esta memoria se presentan diversos trabajos de investigación centrados en la automatización de operaciones agrícolas mediante la aplicación de distintas técnicas de procesado de imágenes. En primer lugar se presenta un método desarrollado para detectar y contar uvas rojas mediante la identificación de picos de intensidad en las superficies esféricas. En segundo lugar se desarrolla un sistema de recolección automática de fruta mediante la combinación de una cámara estereoscópica de bajo coste y un brazo robótico. En tercer lugar se propone una aplicación en la que se desarrolla un método de procesamiento de imágenes basado en el uso de la información de color para la verificación de una variedad de nectarinas de forma automática e individual en una línea de envasado de fruta. Finalmente se han estudiado las correlaciones entre los parámetros de calidad de la fruta y el espectro visible de su piel con el fin de controlar su calidad de forma no destructiva durante el almacenamiento.
dc.descriptionThis memory introduces several research works developed to automate agricultural tasks by applying image processing techniques. In the first place a new image processing method is proposed for detecting and counting red grapes by identifying specular reflection peaks from spherical surfaces. The proposal of the second application is to develop an automatic fruit harvesting system by combining a low cost stereovision camera and a robotic arm. The third application proposed is to develop a novel image processing method based on the use of color information to verify an in-line automatic and individual nectarine variety verification in a fruitpacking line. Finally, a study focused on assessing correlations between post-storage fruit quality indices and the visible spectra of the skin of the fruit is proposed in order to control fruit quality in a non-destructive way during the storage.
dc.formatapplication/pdf
dc.format85 p.
dc.languageeng
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectAutomatització d'aplicacions agrícoles
dc.subjectProcessament d’imatges
dc.subjectDetecció de fruita
dc.subjectAutomatización de aplicaciones agrícolas
dc.subjectProcesado de imágenes
dc.subjectDetección de fruta
dc.subjectAutomation of agricultural applications
dc.subjectImage processing
dc.subjectFruit detection
dc.subjectTecnologia electrònica
dc.subject004
dc.subject502
dc.titleApplication of image processing methodologies for fruit detection and analysis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record