Show simple item record

dc.contributorSequeira, Pedro
dc.contributorCamerino Foguet, Oleguer
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Geografia i Sociologia
dc.creatorPinheiro, Valter Bruno Fernandes
dc.date.accessioned2018-06-15T07:07:48Z
dc.date.available2018-06-15T07:07:48Z
dc.date.issued2013-02-08
dc.identifierL.408-2014
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/133929
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64113
dc.descriptionObjectius : a) estudiar el comportament de l'entrenador de futbol base en la promoció del fair play, b) analitzar l'opinió dels entrenadors sobre la importància del joc net en el futbol amb els joves, c) comparar el comportament dels entrenadors amb llicenciatura en educació física amb el comportament dels entrenadors no llicenciats en educació física Metodologia: El disseny de l'estudi és de tipus ideográfic i puntual sobre una mostra de vuit entrenadors de futbol base agrupats en dues tipologies: quatre llicenciats en educació física i quatre no llicenciats. Filmem quatre partits de cada entrenador, arribant a un total de 32 partits. L'anàlisi observacional seqüencial es va realitzar amb el software Theme conclusions: (1) Els comportaments promotors i no promotors del joc net es donen en ambdós tipus d'entrenadors, (2) Els entrenadors llicenciats tenen una major varietat de comportaments de fair play.
dc.descriptionOjetivos :a) estudiar el comportamiento del entrenador de fútbol base en la promoción del juego limpio, b) analizar la opinión de los entrenadores sobre la importancia del juego limpio en el fútbol con los jóvenes c) comparar el comportamiento de los entrenadores con licenciatura en Educación Física con el comportamiento de los entrenadores no licenciados en Educación Física Metodologia: El diseño del estudio fue de tipo ideográfico de seguimiento. La muestra constó de ocho entrenadores de fútbol base, con dos diferentes niveles de formación, cuatro entrenadores licenciados en Educación Física y cuatro entrenadores no licenciados. Filmamos cuatro partidos de cada entrenador, haciendo un total de 32 partidos. La análisis secuencial se realizó con el software Theme conclusiones :(1) Ambos los grupos mostraron comportamientos pomotores y no promotores del juego limpio, (2) Los entrenadores licenciados tienen una mayor variedad de comportamientos de Juego Limpio, incluyendo elogios y aliento, aplaudiendo opositores y alentar a sus atletas a pedir disculpas después de la mala conducta com relación a sus oponentes.
dc.descriptionAims : a) study the behaviour of the football coach of youths in what concerns the promotion of fair play b) analise the opinion of coaches on the importance of fair play in football with young people c) analise the behaviour of coaches with a Physical Education Degree and the behaviour of unlicensed coaches in Physical Education. Methodology:The study design was of the ideographic and specific type. The sample consisted of eight football coaches for young people grouped into two categories: four graduates in Physical Education and four unlicensed coaches. Four games of each coach were filmed, totalling 32 games. The observational sequence was analised with the sofware Theme. conclusions: (1) Behaviours promoting or not promoting fair play could be found in both types of coaches. (2) The licensed coaches have a wider range of fair play behaviours.
dc.formatapplication/pdf
dc.format408 p.
dc.languagepor
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectJoc net
dc.subjectFutbol
dc.subjectComportament de l'entrenador
dc.subjectComportamiento del entrenador
dc.subjectJuego limpio
dc.subjectCoach behaviour
dc.subjectFair play
dc.subjectFootball
dc.subjectEducació Física i Esportiva
dc.subject3
dc.subject79
dc.titleO comportamento do treinador em competiçao na promoçao do fair play : um estudo nos escaloes de futebol de formaçao
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record