Show simple item record

dc.contributorFernández Martínez, José Juan
dc.contributorRos Salvador, Joaquim
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Cirurgia
dc.creatorPrats Gispert, Laura
dc.date.accessioned2018-06-15T07:07:45Z
dc.date.available2018-06-15T07:07:45Z
dc.date.issued2013-06-26
dc.identifierL.1311-2013
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/123747
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64074
dc.descriptionMalgrat que la profilaxi antibiòtica en la nostra pràctica quirúrgica està totalment acceptada, hi ha pocs treballs que ens relacionin l'efecte que pot ocasionar l'aplicació del torniquet d'isquèmia respecte l'arribada de l'antibiòtic profilàctic als teixits distals i com es manté durant tota la intervenció. En aquesta tesi presentem una investigació clínica observacional per tal d'estudiar la concentració de cefonicid en teixit sinovial del genoll en una cohort formada per 32 pacients sotmesos a una intervenció de pròtesi total de genoll en les quals s'utilitza el torniquet d'isquèmia; utilitzant la cromatografia líquida d'alta resolució com a mètode de mesura. Els nostres resultats mostren que si bé la concentració d'antibiòtic disminueix durant la intervenció, aquesta es manté en nivells superiors a la concentració mínima inhibitòria al final de la cirurgia. En conclusió, podem afirmar que la utilització del torniquet d'isquèmia en els processos quirúrgics, no interfereix en l'acció de l'antibiòtic profilàctic administrat per evitar la infecció.
dc.descriptionA pesar que la profilaxis antibiótica en nuestra práctica quirúrgica está totalmente aceptada, existen pocos trabajos que relacionen el efecto que puede ocasionar la aplicación del manguito de isquemia respecto la llegada del antibiótico profiláctico a los tejidos distales y como se mantiene durante toda la intervención. En esta tesis presentamos una investigación clínica observacional con el objeto de estudiar la concentración de cefonicid en tejido sinovial de la rodilla en una cohorte formada por 32 pacientes sometidos a una intervención de prótesis total de rodilla en las cuales se utiliza el manguito de isquemia; utilizando la cromatografía líquida de alta resolución como método de medida. Nuestros resultados muestran que si bien la concentración de antibiótico disminuye durante la intervención, ésta se mantiene en niveles superiores a la concentración mínima inhibitoria al final de la cirugía. En conclusión, podemos afirmar que la utilización del torniquete de isquemia en los procesos quirúrgicos, no interfiere en la acción del antibiótico profiláctico administrado para evitar la infección.
dc.descriptionAlthough antibiotic prophylaxis in our surgical practice is fully accepted, there are few studies that relate the effect that can cause the application of the tourniquet on the arrival of prophylactic antibiotic distal tissues and maintenance throughout the procedure. In this thesis we present an observational clinical research with the goal to study the concentration of cefonicid in synovial tissue of the knee in a cohort of 32 patients undergoing intervention total knee prosthesis in which you use the pneumatic tourniquet, and using the high resolution liquid chromatography as measurement method. Our results show that although antibiotic concentration decreases during the operation, it remains at levels above the minimum inhibitory concentration at the end of surgery. In conclusion, we can affirm that the use of tourniquet in surgical procedures, does not interfere with the action of the prophylactic antibiotic administered to prevent infection.
dc.formatapplication/pdf
dc.format238 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectProfilaxis antibiòtica
dc.subjectTorniquet d'isquemia
dc.subjectProfilaxis antibiótica
dc.subjectManguito de isquemia
dc.subjectAntibiotic prophylaxis
dc.subjectTourniquet
dc.subjectMedicina
dc.subject617
dc.titleValoración de la actividad antimicrobiana en la profilaxis antibiótica en cirugía ortopédica. Influencia del manguito de isquemia
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record