Show simple item record

dc.contributorPifarré Paredero, Josep
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Medicina
dc.creatorTello i Casany, Carme
dc.date.accessioned2018-06-15T07:07:39Z
dc.date.available2018-06-15T07:07:39Z
dc.date.issued2013-02-28
dc.identifierL.700-2013
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/116428
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64051
dc.descriptionRelació entre funció reflexiva i desenvolupament de conductes agressives en menors amb antecedents de maltractament, negligència i/o abús sexual" Hem estudiat si havia relació entre la funció reflexiva (FR) i els tipus de conducta agressiva (verbal, física i indirecta) en una població amb antecedents de maltractes, negligència i/o abús sexual. S’han avaluat 100 subjectes de 12 a 17 anys: 50% cada grup: residents en centres de protecció de menors i estudiants de secundaria, amb paritat d’edat i sexe. S’ha valorat: Funció reflexiva (FFI), conductes agressives (DIAS), quocient intel•lectual (RAVEN) i perfils de personalitat i psicopatologia (MACI). Encara que no es va poder establir una demostració confirmatòria de la relació entre FR i nivells de agressivitat, els resultats suggereixen que una FR baixa o negativa, unida a antecedents de maltractament, negligència i/o abús sexual a la infància, es un factor de risc per desenvolupar conductes agressives i trastorns de la personalitat i addiccions.
dc.descriptionHemos estudiado si existía relación entre la función reflexiva (FR) y los tipos de conducta agresiva (verbal, física e indirecta) en una población con antecedentes de maltrato, negligencia y/o el abuso sexual en la infancia. Se han evaluado de 100 sujetos de 12 a 17 años: 50% cada grupo: protección de menores y estudiantes de secundaria, con paridad de edad y sexo. Se ha valorado: Función reflexiva (FFI), conductas agresivas (DIAS), cociente intelectual (RAVEN) y perfiles de personalidad y psicopatología (MACI). Los resultados sugieren que: los sujetos con FR alta tienden a usar la agresión indirecta, las puntuaciones altas de CI correlacionarían con puntuaciones altas en FR, una mayor puntuación del síndrome clínico correlacionaría con una mayor puntuación en la escala de agresión y parecería que la conducta de tipo adictiva puede ser un factor de alto riesgo para desarrollar conductas agresivas de tipo verbal.
dc.descriptionRelationship between reflective function and development of aggressive behaviour in children with a history of abuse, neglect and/or sexual abuse" We studied whether there was a relationship between the reflecting function (RF) and the types of aggressive behaviour (verbal, physical and Indirect) in a population with a history of maltreatment, neglect and/or sexual abuse in childhood. We evaluated 100 subjects from 12 to 17 year: 50% each group: child protection centres and high school students, with age and gender parity. It has been assessed: reflecting function (FFI), aggressive behaviour (DIAS), IQ (RAVEN) and profiles of personality and psychopathology (MACI). Although we could not establish a confirmatory demonstration of the relations between RF and aggression levels due to research limitations, the results suggest that if it appears that low or negative RF, coupled with a history of maltreatment, neglect and sexual abuse it is a risk factor for aggressive behaviour and personality disorders and addictions.
dc.formatapplication/pdf
dc.format259 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectConductes agressives
dc.subjectConductas agresivas
dc.subjectAggressive behaviour
dc.subjectPsicologia
dc.subject159.9
dc.titleRelación entre función reflexiva y desarrollo de conductas agresivas en menores con antecedentes de maltrato, negligencia y/o abuso sexual
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record