Show simple item record

dc.contributorRecasens Guinjuan, Inmaculada
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Hortofructicultura, Botànica i Jardineria
dc.creatorXuclà Tarrés, Francisco
dc.date.accessioned2018-06-15T07:07:37Z
dc.date.available2018-06-15T07:07:37Z
dc.date.issued2013-03-01
dc.identifierL.283-2013
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/108504
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64028
dc.descriptionEn un assaig de tres anys amb pomes Golden Smoothee, cultivades a Gimenells (Lleida), es van realitzar diferents estratègies d'aplicació de calci sobre els fruits, combinades amb dues dosis d'abonat nitrogenat. Es van comparar els fruits de Gimenells amb els d'una finca de Pina d'Ebre (Saragossa), on també es va aplicar en totes dues el producte 1-MCP. Realitzant aplicacions de calci precollita, es va aconseguir incrementar els nivells d'aquest nutrient a les pomes, i caldrà aconseguir uns continguts mínims per obtenir una bona qualitat en collita i després de la seva conservació, aconseguint reduir el bitter pit i la plara, encara que no es van arribar a eliminar totalment. Una aplicació elevada de nitrogen va provocar una interacció amb el calci, que es va manifestar en el segon any d'assaig. Els fruits tractats amb 1-MCP van aconseguir mantenir millor la fermesa durant la conservació, amb uns nivells de respiració i producció d'etilè menors.
dc.descriptionEn un ensayo de tres años con manzanas Golden Smoothee, cultivadas en Gimenells (Lleida), se realizaron diferentes estrategias de aplicación de calcio sobre los frutos, combinadas con dos dosis de abonado nitrogenado. Se compararon los frutos de Gimenells con los de una finca de Pina de Ebro (Zaragoza), donde también se les aplicó en ambas el producto 1-MCP. Realizando aplicaciones de calcio precosecha, se consiguió incrementar los niveles de este nutriente en las manzanas, siendo necesario alcanzar unos contenidos mínimos para obtener una buena calidad en cosecha y después de su conservación, consiguiéndose reducir el bitter pit y la plara, aunque no se llegaron a eliminar totalmente. Una aplicación elevada de nitrógeno provocó una interacción con el calcio, que se manifiesto en el segundo año de ensayo. Los frutos tratados con 1-MCP consiguieron mantener mejor la firmeza durante la conservación, con unos niveles de respiración y producción de etileno menores.
dc.descriptionIn a three-year trial with Golden Smoothee apples grown in Gimenells (Lleida), different strategies were performed calcium application on fruit, combined with two doses of nitrogen fertilization. We compared the fruits of Gimenells with an estate of Pina de Ebro (Zaragoza), where he also was applied in both the product 1-MCP. Performing preharvest calcium application, is able to increase the levels of this nutrient in apples, being necessary to achieve minimum contents for a good quality harvest and after storage, which results in reducing bitter pit and plara, but were never total elimination. A high nitrogen application caused an interaction with calcium, which is evident in the second year of study. The fruits treated with 1-MCP got better maintain firmness during storage, with levels of respiration and ethylene production minors.
dc.formatapplication/pdf
dc.format175 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectCalci
dc.subjectNitrogen
dc.subjectGolden
dc.subjectQualitat
dc.subject1-MCP
dc.subjectCalcio
dc.subjectNitrógeno
dc.subjectCalidad
dc.subjectCalcium
dc.subjectQuality
dc.subjectProducció vegetal
dc.subject633
dc.titleLa calidad de las manzanas golden smoothe en respuesta a las estrategias de aplicación de nitrogeno y calcio, combinado con el efecto del 1-metilciclopropeno
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record