Show simple item record

dc.contributorIbarz Ribas, Alberto
dc.contributorPagan i Gilabert, Jordi
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
dc.creatorEchavarría Vélez, Ana Paola
dc.date.accessioned2018-06-15T07:07:37Z
dc.date.available2018-06-15T07:07:37Z
dc.date.issued2012-07-10
dc.identifierL.971-2012
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/107623
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64023
dc.descriptionDins de la aplicació d'enzims per a la millora de processos de filtrat es van immobilitzar enzims pectinolítics en membranes polimèriques que se van sintetitzar al laboratori mitjançant precipitació per immersió (inversió de fases) a partir de polisulfona amb/sense carbó actiu. Els resultats van indicar que la membrana de polisulfona amb enzims immobilitzats i carbó actiu va mostrar un valor baix d’octuració (33%) de sucs de poma. Així mateix va presentar una selectivitat més alta millorant el rendiment del flux de permeat. Dintre de l’estudi de la eficiencia dels enzims immobilitzats, es va procedir a la recirculació d'una solució pectinolitica a través de la membrana a diferents concentracions d'enzim (1.5, 3 i 6 mg/mL) i temps (120 i 360 min) de tractament en un procés de ultrafiltración. En utilitzar la membrana que contenia els enzims immobilizats es va observar que el flux de permeado va augmentar en funció del temps fins a un 67.52% per al sistema modelo i 53.11% per al suc de poma.
dc.descriptionDentro de la aplicación de enzimas para la mejora de procesos de filtrado se inmovilizaron enzimas pectinolíticas sobre membranas poliméricas sintetizadas en el laboratorio mediante precipitación por inmersión (inversión de fases) a partir de polisulfona con/sin carbón activo. Los resultados indicaron que la membrana de polisulfona con enzimas inmovilizadas y carbón activo mostró un valor bajo de colmatación (33%) en zumo de manzana. Asimismo, presentó una selectividad más alta con respecto a las otras membranas mejorando el rendimiento del flujo de permeado. Se evaluó el uso de un proceso de ultrafiltración y ósmosis inversa para la obtención de zumos de fruta cruda (melocotón, pera, manzana y mandarina) clarificándolos y concentrándolos a escala planta piloto. Los parámetros analizados fueron: el flujo de permeado, sólidos solubles, viscosidad, densidad, color, pH, acidez y presencia de pectina. El zumo clarificado de melocotón de 12,2 ºBrix se concentró hasta 30,5 y 21,5 ºBrix para 4 y 2 MPa de presión transmembrana, respectivamente. Se observó un incremento en la acidez a medida que aumentó la concentración del zumo.
dc.descriptionIn application of enzymes to improve processes of filtering, pectinolytic enzymes were inmobilized in polymeric membranes synthesized in the laboratory by immersion precipitation (phase inversion) from polysulphone with/without activated carbon. The results indicated that with immobilized enzymes and active carbon polysulphone membrane showed a low value of clogging (33%) in apple juice. Also presented a high selectivity to improve the performance of the volumetric permeated flux. An ultrafiltration and reverse osmosis process was assessed in order to obtain clarified and concentrated fruit juice (peach, pear, apple and mandarine) at a pilot plant scale. The parameters analyzed were: permeate flux, soluble solids, viscosity, density, color, pH, acidity and presence of pectin. Clarified peach juice 12.2 ºBrix was concentrated up to 30.5 and 21.5 ºBrix for 4 and 2 MPa transmembrane pressure respectively. An increase in the acidity with the high concentration of the juice were observed.
dc.formatapplication/pdf
dc.format380 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsL'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectEnzims immobilitzats
dc.subjectUltrafiltració
dc.subjectOsmosi inversa
dc.subjectEnzimas inmovilizadas
dc.subjectUltrafiltración
dc.subjectMelanoidinas
dc.subjectImmobilized enzymes
dc.subjectUltrafiltration
dc.subjectElectron microscopy transmission (TEM)
dc.subjectMicroscopia electrònica de transmissió (TEM)
dc.subjectTecnologia d'Aliments
dc.subject663/664
dc.titleEstudio de filtración, procesos de membrana y pardeamiento mediante fluidos modelo y zumos de fruta
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record