Show simple item record

dc.contributorMacià i Puig, Ma Alba
dc.contributorRomero Fabregat, Mª Paz
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
dc.creatorCasanovas Castro, Maria
dc.date.accessioned2018-06-15T07:07:35Z
dc.date.available2018-06-15T07:07:35Z
dc.date.issued2012-07-19
dc.identifierL-1412-2012
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/95892
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/64001
dc.descriptionL’oli d’oliva conté una sèrie de compostos minoritaris que s’ha demostrat que tenen efectes beneficiosos per la salut i és per això que el seu estudi ha generat gran interès. A aquesta tesi s’ha profunditzat en el coneixement de la fracció fenòlica de l’oliva, concretament en les rutes metabòliques de síntesi i degradació dels compostos fenòlics durant el desenvolupament i la maduració del fruit, segons la varietat, tipus de cultiu (ecològic o convencional) i zona de producció al llarg de dues campanyes, així com la implicació de l’enzim glucosidasa en aquest procés. A més, s’ha fet un estudi plurianual d’olis que podrien ser utilitzats per diversificar l’oferta d’aquest producte, com olis de producció ecològica de la varietat Arbequina de la zona de Lleida i d’altres varietats secundàries, difoses i locals que en els últims anys han caigut en desús.
dc.descriptionEn la composición del aceite de oliva hay una serie de compuestos minoritarios que se ha demostrado que tienen efectos beneficiosos para la salud y por ello han despertado gran interés. En esta tesis se ha profundizado en el conocimiento de la fracción fenólica de la oliva, en particular las rutas metabólicas de síntesis y degradación de los compuestos fenólicos durante el desarrollo y maduración del fruto, según la variedad, tipo de cultivo (ecológico o convencional) y zona de producción a lo largo de dos campañas, así como la implicación de la enzima glucosidasa en este proceso. Además, se ha hecho un estudio plurianual de aceites que podrían ser utilizados para diversificar la oferta de este producto, entre ellos los aceites de producción ecológica de la variedad Arbequina de la zona de Lleida y de otras variedades secundarias, difundidas y locales que en los últimos años han caído en desuso.
dc.descriptionOlive oil contains a number of minor compounds that have been demonstrated to have beneficial effects on health and therefore have awakened interest. This thesis has studied in depth the phenolic fraction in olive fruit; specifically it has been focused on the metabolic pathways of synthesis and degradation of phenolic compounds during the fruit development and ripening. Factors as cultivar, management practices (organic or conventional) and the production area during two seasons have been considered. Also the involvement of glucosidase enzyme in this process has been analyzed. In addition, a multi-year study has been carried out in olive oils that could be used to diversify this product offer, such as organic olive oils of Arbequina cultivar from the area of Lleida and other secondary, disseminated and local cultivars that over the past years have fallen into disuse.
dc.formatapplication/pdf
dc.format273 p.
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsL'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectOli d'oliva
dc.subjectFenols
dc.subjectAgricultura ecològica
dc.subjectAceite de oliva
dc.subjectFenoles
dc.subjectAgricultura ecológica
dc.subjectOlive oil
dc.subjectPhenols
dc.subjectOrganic agriculture
dc.subjectCultivars
dc.subjectTecnologia dels aliments
dc.subject631
dc.subject633
dc.titleMetabolismo de compuestos fenólicos en olivas y estudio de aceites de oliva singulares de la provincia de Lleida
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record