Show simple item record

dc.contributorSanuy Burgués, Jaume
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Pedagogia i Psicologia
dc.creatorGuijosa Guzmán, Alejandro
dc.date.accessioned2018-06-15T07:07:33Z
dc.date.available2018-06-15T07:07:33Z
dc.date.issued2012-06-06
dc.identifierL-838-2012
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/82076
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/63967
dc.descriptionEn aquesta dissertació es pretén valorar l'efectivitat de la WebQuest com a eina didàctica que afavoreix el desenvolupament dels processos d'ensenyament / aprenentatge de continguts curriculars propis de l'àrea de les Ciències Socials i la Història en l'etapa deEnsenyament Secundari Obligaotira. Per a això es realitza una àmplia revisió bibliogràfica sobre la recerca en WebQuests i es presenten 3 estudis quantitatius amb 210 alumnes en tres cursos de secundària, en què s'analitzen els sus textos (estudis 1 i 2) i el seu procés de resolució de l’activitat (estudi 3). Els resultats mostren diferències significatives per a la gran majoria de variables extretes de les anàlisis, a favor de l'experiència amb WebQuests. Es conclou que encara que les anàlisis estadístiques mostren un efecte favorable de l'experiència, convindrien estudis complementaris de tipus qualitatiu que expliquessin la naturalesa d'aquestes diferències d'una manera més detallada a fi de poder valorar amb més precisió l'efectivitat d'aquesta metodologia didàctica.
dc.descriptionEn esta disertación se pretende valorar la efectividad de la WebQuest como herramienta didáctica que favorecería del desarrollo de los procesos de enseñanza/aprendizaje de contenidos curriculares propios del área de las Ciencias Sociales y la Historia en la etapa de Enseñanza Secundaria Obligatoria. Para ello se realiza una amplia revisión bibliográfica sobre la investigación en WebQuests y se presentan 3 estudios cuantitativos con 210 alumnos en tres cursos de secundaria, en los que se analizan los textos que estos producen (estudios 1 y 2) y su proceso de resolución de la actividad (estudio 3). Los resultados muestran diferencias significativas para la gran mayoría de variables extraídas de los análisis, a favor de la experiencia con WebQuests. Se concluye que aunque los análisis estadísticos muestran un efecto favorable de la experiencia, convendrían estudios complementarios de tipo cualitativo que explicasen la naturaleza de estas diferencias de una manera más pormenorizada en orden a poder valorar con mayor precisión la efectividad de esta metodología didáctica.
dc.descriptionThis study assess the effectiveness of WebQuest as teaching and learning tools that enhance: 1) learning of contents specific to the area of Social Science and History, 2) causal reasoning and critical thinking development. To that end, a comprehensive literature review on WebQuests research is carried on, and 3 quantitative studies with 210 students in three secondary education levels is conducted by analyzing the texts students produce (Studies 1 and 2) and their performance level on the activity resolution process (Study 3). Results show significant differences for the vast majority of variables which means that the experience with WebQuests could enhance: 1) Social Science and History curricular contents learning, and 2) causal reasoning and critical thinking development. Despite statistical analysis showed a favorable effect of the experience, it is concluded that further qualitative additional studies would be helpful in order to explain the nature of these differences. These studies could spell out the way these differences are working, in order to better assess WebQuests effectiveness.
dc.formatapplication/pdf
dc.format471 p.
dc.languagecat
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsL'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectWebQuest
dc.subjectAprenentatge
dc.subjectCiències Socials i Història
dc.subjectESO
dc.subjectAnàlisi Semàntica de Textos
dc.subjectPensament Crític
dc.subjectAprendizaje
dc.subjectCiencias Sociales e Historia
dc.subjectEnseñanza Secundaria Obligatoria
dc.subjectAnálisis Semántico de Textos
dc.subjectRazonamiento Causal
dc.subjectPensamiento Crítico
dc.subjectLearning
dc.subjectSocial Sciences
dc.subjectHistory
dc.subjectSecondary Education
dc.subjectSemantic Analysis
dc.subjectCritical Thinking
dc.subjectCausal Reasoning
dc.subjectPsicologia Evolutiva i de l'Educació
dc.subject1
dc.subject37
dc.subject373
dc.titleEl Uso de información web en el desarrollo de procesos de aprendizaje de conocimientos de ciencias sociales e historia: un estudio empírico en la educación secundaria obligatoria
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record