Universitat de Lleida
    • English
    • català
    • español
  • English 
    • English
    • català
    • español
  • Login
Repositori Obert UdL
View Item 
  •   Home
  • Recerca
  • Tesis Doctorals
  • View Item
  •   Home
  • Recerca
  • Tesis Doctorals
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Tecnologia postcollita de l'avellana. Assecatge i frigoconservació de l'avellana, Corylus avellana L.

Thumbnail
Access to documents
Issue date
1995-09-19
Author
Piqué Ferré, Maria Teresa
Other authors
López Gómez, Antonio
Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia d'Aliments
Suggested citation
Piqué Ferré, Maria Teresa. (1995) . Tecnologia postcollita de l'avellana. Assecatge i frigoconservació de l'avellana, Corylus avellana L.. Universitat de Lleida. L-536-2008 ; 9788469134283 ; http://www.tdx.cat/TDX-0322108-193458 ; http://hdl.handle.net/10803/8380.
Impact


Web of Science logo    citations in Web of Science

Scopus logo    citations in Scopus

Google Scholar logo  Google Scholar
Share
Export to Mendeley
Metadata
Show full item record
L'assecatge i emmagatzematge de l'avellana són processos molt importants en la<br/>tecnologia postcollita de l'avellana que poden influir en la seva qualitat i idoneïtat per al<br/>consum. Aquesta Tesi estudia la cinètica d'assecatge i la influència de les condicions<br/>d'assecatge i frigoconservació sobre la qualitat de l'avellana; prèviament, però, es fa un estudi<br/>del comportament higroscopio de l'avellana.<br/>Per a l'estudi del comportament higroscòpic de l'avellana s'han determinat les corbes<br/>de rehidratació i les isotermes d'humitat d'equilibri a diferents temperatures. L'equació de<br/>Peleg dóna un bon ajust a les corbes de rehidratació; mentre que dels diferents models<br/>matemàtics als que s'han ajustat les dades experimentals d'humitat d'equilibri, l'equació de<br/>G.A.B. és la que prediu millor les isotermes d'humitat d'equilibri de l'avellana.<br/>L'estudi de la influència de les condicions de frigoconservació sobre la qualitat de<br/>l'avellana en gra s'ha fet emmagatzemant, durant un any, mostres d'avellana de les varietats<br/>Negret, Pauetet i Tonda Romana a temperatures entre 0°C i 10°C i a humitats relatives de<br/>40% i 60%. Per avaluar la qualitat de l'avellana emmagatzemada s'ha determinat l'índex<br/>d'acidesa, els coeficients d'extinció K232 i K270, el període d'inducció, l'activitat dels enzims<br/>lipasa, peroxidasa i polifenoloxidasa, l'evolució del color i l'acceptació organoléptica de<br/>l'avellana. Els resultats obtinguts posen de manifest que la conservació de l'avellana en<br/>aquestes condicions de frigoconservació és bona.<br/>Per a l'estudi de la influència de les condicions d'assecatge sobre la qualitat de<br/>l'avellana s'han realitzat experiències d'assecat amb avellana de la varietat Negt'et en gra i en<br/>closca i amb avellana de la varietat Pauetet en gra, a temperatures entre 30°C i 80°C, i s'ha<br/>determinat el grau d'alteració de la fracció lipídica i l'evolució del color de l'avellana. Els<br/>resultats obtinguts indiquen que les temperatures d'assecat superiors a 50°C afavoreixen el<br/>desenvolupament dels enranciments hidrolític i oxidatiu.<br/>En darrer terme, s'ha estudiat la cinètica d'assecat de l'avellana ajustant les corbes<br/>d'assecat en capa prima a diferents equacions. També s'ha realitzat la validació de l'algoritme<br/>de simulació de l'assecat d'avellana en llit profund que utilitza el model de Nellist i l'equació<br/>de velocitat d'assecat de Page, mitjançant la realització d'experiències d'assecat industrial<br/>d'avellana.
URI
http://hdl.handle.net/10459.1/63884
European research projects
Collections
  • Tesis Doctorals [1257]

Related items

Showing items related by title, author, creator and subject.

  • Investigación para caracterizar el volumen de suelo húmedo (VSH) en riego localizado. Influencia del VSH en olivo (Olea europaea L.), manzano (Malus domestica BORKH.) y avellano (Corylus avellana L.) 

    Gispert Folch, Juan Ramón (Universitat de Lleida, 2008-12-12)
  • Respuesta fisiológica y productiva del estrés hídrico en diferentes especies frutales: melocotonero (Prunnus persica L Batsch), avellano (Corylus avellana L) y nogal Junglans regia) 

    Girona i Gomís, Joan (Universitat de Lleida, 1994-11-10)
  • Goigs que en Las Avellanas lloch del Bisbat de Urgell se cantan a Ntre. Redemptor Jesus devant de una miraculosa imatge sua que allí se venera ab lo nom de Sant Christo del Hort 

    Autor desconegut (Universitat de Lleida, 1900)

Contact Us | Send Feedback | Legal Notice
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadata subjected to 
 

 

Browse

All of the repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

Statistics

View Usage Statistics

D'interès

Política institucional d'accés obertDiposita les teves publicacionsDiposita dades de recercaSuport a la recerca

Contact Us | Send Feedback | Legal Notice
© 2022 BiD. Universitat de Lleida
Metadata subjected to