Show simple item record

dc.contributorRubio Caballero, Manuel
dc.contributorFalguera i Sacrest, Miquel
dc.contributorViñas Salas, Joan
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Medicina
dc.creatorRuiz González, Agustín
dc.date.accessioned2018-06-15T07:07:03Z
dc.date.available2018-06-15T07:07:03Z
dc.date.issued1995-12-20
dc.identifierS.54-1998
dc.identifier8489727783
dc.identifierhttp://www.tdx.cat/TDX-0405101-181047
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/8258
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/63762
dc.descriptionLa pneumònia adquirida en la comunitat (NAC) constitueix una entitat en estreta relació amb el clínic. Per no ser una malaltia de declaració obligatòria resulta difícil trobar una equivalència numèrica per a aquesta afirmació. Woodhead i col·laboradors (1987), estimen que un metge general assisteix a una mitjana de 10 casos per cada 1000 habitants i any. En el nostre país, dos estudis realitzats recentment (Almirall et al, 1993 i Aguirre et al, 1993), llancen una incidència de 2.6 i 8.8 casos per 1000 adults i any, respectivament. <br/>Són nombrosos els estudis realitzats amb la finalitat de conèixer els agents causants de NAC i l'homogeneïtat dels seus resultats depenen, en gran part, de la població seleccionada, de les tècniques microbiológiques empleades, dels criteris diagnòstics utilitzats i de l'àmbit geogràfic on es desenvolupi l'estudi. <br/>Són nombrosos els microorganismes que són capaços de causar NAC, i no és el nostre objectiu una exhaustiva enumeració de cada un d'ells sinó, al contrari, realitzar una succinta posada al dia dels microorganismes que amb més freqüència es relacionen amb la NAC.
dc.descriptionLa neumonía adquirida en la comunidad (NAC) constituye una entidad en estrecha relación con el clínico. Por no ser una enfermedad de declaración obligatoria resulta difícil encontrar una equivalencia numérica para esta afirmación. Woodhead y colaboradores (1987), estiman que un médico general asiste a una media de 10 casos por cada 1000 habitantes y año. En nuestro pais, dos estudios realizados recientemente (Almirall et al, 1993 y Aguirre et al, 1993), arrojan una incidencia de 2.6 y 8.8 casos por 1000 adultos y año, respectivamente.<br/>Son numerosos los estudios realizados con el fin de conocer los agentes causantes de NAC y la homogeneidad de sus resultados dependen, en gran parte, de la población seleccionada, de las técnicas microbiológicas empleadas, de los criterios diagnósticos utilizados y del ámbito geográfico donde se desarrolle el estudio.<br/>Son numerosos los microorganismos que son capaces de causar NAC, y no es nuestro objetivo una exhaustiva enumeración de cada uno de ellos sino, al contrario, realizar una somera puesta al día de los microorganismos que con más frecuencia se relacionan con laNAC.
dc.formatapplication/pdf
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectpneumònia
dc.subjectCiències experimentals de la natura i la vida
dc.subject616.2
dc.titleNeumonía adquirida en la comunidad. Rentabilidad diagnóstica de las técnicas de detección de antígeno y genoma bacteriano en muestras obtenidas por punción transtorácica aspirativa
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record