Show simple item record

dc.contributorTovar Blanco, Francisco
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica
dc.creatorHurtado Peralta, Mª Pilar
dc.date.accessioned2018-06-15T07:06:56Z
dc.date.available2018-06-15T07:06:56Z
dc.date.issued1995-12-18
dc.identifierS.54-1998
dc.identifier8489727783
dc.identifierhttp://www.tdx.cat/TDX-0425101-171319
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/8169
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/63673
dc.descriptionL'elecció de l'autor i del tema d'aquest treball no va tenir una motivació concreta ni entusiasta. Però si avui hagués de començar, de nou, una tesi, tornaria a elegir a Alfredo Bryce Echenique, perquè entrar en l'obra d'aquest escriptor suposa, d'antuvi, dos coses, una sorpresa, en el sentit més elemental del terme (aquesta caixeta que s'obre amb la il·lusió del desconegut, i que es presenta així com ressort inesperat, fent-te perdre, per un moment la calma, i que es completa amb el gest burleta de treure la llengua, endolcit amb el picar d'ullet); i al marge, o a l'unísono, el riure en totes les seves manifestacions: des del somriure comprensiu i irònica a la riallada rotunda. I això pel que es refereix a la trobada amb l'escriptor. <br/>L'espai és el terme abraçador per a tot el treball, i cobreix, donant-li forma, tots els camps possibles, des del propi de l'escriptor, peruà nascut en la burgesia de Lima i predestinat a ser banquer, seguint amb la tradició familiar, i amb vocació precoç cap a la literatura, desviada per algun temps per les pressions familiars, de les que li va quedar una carrera d'advocacia gairebé per estrenar, i el desig i la idea que en el Perú, i en el seu mitjà, la seva vocació no progressaria. Complint amb el deure filial va lliurar el títol al pare i el va canviar per un bitllet d'anada a Europa (d'anada sense tornada, com sabem per la perspectiva que ens ha donat el temps).
dc.descriptionLa elección del autor y del tema de este trabajo no tuvo una motivación concreta ni entusiasta. Pero si hoy tuviera que empezar, de nuevo, una tesis, volvería a elegir a Alfredo Bryce Echenique, porque entrar en la obra de este escritor supone, por lo pronto, dos cosas, una sorpresa, en el sentido más elemental del término (esa cajita que se abre con la ilusión de lo desconocido, y que se presenta cual resorte inesperado, haciéndote perder, por un momento la calma, y que se completa con el gesto burlón de sacar la lengua, dulcificado con el guiño de ojo); y al margen, o al unísono, la risa en todas sus manifestaciones: desde la sonrisa comprensiva e irónica a la carcajada rotunda. Y esto por lo que se refiere al encuentro con el escritor. <br/>El espacio es el término abarcador para todo el trabajo, y cubre, dándole forma, todos los campos posibles, desde el propio del escritor, peruano nacido en la burguesía limeña y predestinado a ser banquero, siguiendo con la tradición familiar, y con vocación precoz hacia la literatura, desviada por algún tiempo por las presiones familiares, de las que le quedó una carrera de abogacía casi por estrenar, y el deseo y la idea de que en el Perú, y en su medio, su vocación no progresaría. Cumpliendo con el deber filial entregó el título al padre y lo cambió por un billete de ida a Europa (de ida sin regreso, como sabemos por la perspectiva que nos ha dado el tiempo).
dc.formatapplication/pdf
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectcrítica i interpretació
dc.subjectespai i temps en la literatura
dc.subjectAlfredo Bryce Echenique
dc.subjectCiències humanes i socials
dc.subject8
dc.titleEl espacio en la obra de Alfredo Bryce Echenique
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record