Show simple item record

dc.contributorMontagut Estragués, Tomàs de
dc.contributorPerulles Moreno, Juan Manuel
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Dret Públic
dc.creatorBajet Royo, Montserrat
dc.date.accessioned2018-06-15T07:06:51Z
dc.date.available2018-06-15T07:06:51Z
dc.date.issued1993-10-26
dc.identifierS.54-1998
dc.identifier8489727783
dc.identifierhttp://www.tdx.cat/TDX-0425101-170810
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/8131
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/63635
dc.descriptionL'objectiu d'aquesta monografia és explicar la intervenció d'un oficial públic, el mostassà, en el comerç barceloní durant el segle XVI. També examinar l'organització, en aquell moment, d'una institució, la Mostassafia, i la normativa de què el mostassà, màxim representant d'aquesta institució, se servia per complir la seva missió.<br/>Aquest estudi va dirigit també a omplir una de les vessants de la història: el coneixement de la història local, a través de l'estudi i l'anàlisi del comerç interior, i de les relacions de poder entre les autoritats que governaven el municipi.
dc.descriptionEl objetivo de esta monografía es explicar la intervención de un oficial público, el mostaza, en el comercio barcelonés durante el siglo XVI. También examinar la organización, en aquel momento, de una institución, la Mostassafia, y la normativa de qué el mostaza, máximo representando de esta institución, se servía por cumplir su misión.<br/>Este estudio vano dirigido también a llenar una de las vertientes de la historia: el conocimiento de la historia local, a través del estudio y el análisis del comercio interior, y de las relaciones de poder entre las autoridades que gobernaban el municipio.
dc.formatapplication/pdf
dc.languagecat
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectBarcelona
dc.subjectfuncionaris i empleats locals
dc.subjectdret mercantil
dc.subjectS. XVI
dc.subjectcomerç
dc.subjectCiències humanes i socials
dc.subject339
dc.subject94
dc.titleAspectes del comerç a Catalunya en el segle XVI segons els llibres dels mostassas
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record