Show simple item record

dc.contributorGonzález de Audicana, J.M.
dc.contributorPerulles Moreno, Juan Manuel
dc.contributorUniversitat de Lleida. Departament de Dret Públic
dc.creatorPeralta Escuer, Mª Teresa
dc.date.accessioned2018-06-15T07:06:51Z
dc.date.available2018-06-15T07:06:51Z
dc.date.issued1993-04-29
dc.identifierS.54-1998
dc.identifier8489727783
dc.identifierhttp://www.tdx.cat/TDX-0424101-165919
dc.identifierhttp://hdl.handle.net/10803/8130
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/63634
dc.descriptionEl tema objecte del present treball és l'evicció de les servituds predials en el Dret romà clàssic. La qüestió central que ens plantegem és si l'evicció del servei predial generava responsabilitat i en què es fonamentava aquesta responsabilitat. En principi, com ja veurem, podem contestar de manera afirmativa. <br/>Més concretament vam tractar de dilucidar si el comprador d'un fonc o d'una servitud podia exigir responsabilitat per evicció quan resultava vençut en una vindicatio servitutis o en una acció negatoria.<br/>L'interès que suscita aquest tema prové precisament del seu caràcter dogmàtic i no purament històric, fet que en aquest moment és més destacable donada la implantació actualment en nous plans d'estudi on la vinculació entre el Dret romà i Dret civil es fa patent, ja que tenim un interès comú en temes interdisciplinaris.
dc.descriptionEl tema objeto del presente trabajo es la evicción de las servidumbres prediales en el Derecho romano clásico. La cuestión central que nos planteamos es si la evicción de lasservidumbres prediales generaba responsabilidad y en qué se fundamentaba esta responsabilidad. En principio, como ya veremos, podemos contestar de modo afirmativo. <br/>Más concretamente tratamos de dilucidar si el comprador de un fundo o de una servidumbre podía exigir responsabilidad por evicción cuando resultaba vencido en una vindicatio servitutis o en una acción negatoria.<br/>El interés que suscita este tema proviene precisamente de su carácter dogmático y no puramente histórico, hecho que en este momento es más destacable dada la implantación actualmente en nuevos planes de estudio donde la vinculación entre el Derecho romano y Derecho civil se hace patente, ya que tenemos un interés común en temas interdisciplinarios.
dc.formatapplication/pdf
dc.languagespa
dc.publisherUniversitat de Lleida
dc.rightsADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.sourceTDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subjectdret romà
dc.subjectservituds
dc.subjectCiències humanes i socials
dc.subject347
dc.titleEvicción de servidumbres prediales en el derecho romano clásico
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/publishedVersion


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record