Noves tendències versus mètodes convencionals en l’elaboració de vi

View/ Open
Issue date
2017Author
Pijuan Josa, Olga
Other authors
Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària
Suggested citation
Pijuan Josa, Olga;
.
(2017)
.
Noves tendències versus mètodes convencionals en l’elaboració de vi.
http://hdl.handle.net/10459.1/59995.
Metadata
Show full item recordAbstract
Durant aquesta última dècada, amb el moviment naturista que ha envaït el món alimentari, han aparegut els vins “naturals”, ecològics i biodinàmics. Aquests estan guanyant mercat, ja que el component de respecte al medi ambient que porten associat és de gran interès pels consumidors. En aquest treball es defineixen aquests vins i es recull la informació actual sobre la situació i característiques d’aquests en relació a qualitat, salubritat i impacte al medi ambient envers els vins convencionals. Es pot veure que falta molta recerca per fer, per tal de conèixer millor les diferències en el producte final, ja que per ara la majoria de diferències notòries s’han observat a nivell de vinya. És important també buscar més informació sobre la salubritat dels vins “eco” degut a la presència d’estudis que detecten una major concentració de substàncies nocives com les amines biògenes en aquests. Els vins “naturals” no s’han inclòs en les comparacions degut a la falta de regulació d’aquests, ja que actualment no són acceptats com una tipologia de vi ni hi ha empreses que els certifiquin.
European research projects
Collections
The following license files are associated with this item: