Show simple item record

dc.contributorEspart Herrero, Gemma
dc.contributorUniversitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.authorViola Gómez, Lídia
dc.date.accessioned2017-05-16T11:19:59Z
dc.date.available2017-05-16T11:19:59Z
dc.date.issued2016-06
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/59631
dc.description.abstractActualment en el segle XXI, ha augmentat la prevalença de patir una al•lèrgia alimentària. Aquesta es defineix com una resposta adversa a alguns tipus d’aliments i pot provocar des de reaccions lleus com el picor de la pell fins a reaccions greus com patir un xoc anafilàctic que comprometi la vida de la persona. Tot això va comportar la creació d’una normativa sobre la informació alimentària aportada al consumidor, el Reglament (UE) Nº 1169/2011. L’objectiu d’aquest treball és augmentar la informació aportada als pares sobre els ingredients i al•lèrgens que contenen els plats que s’elaboren en l’empresa Alessa i que es subministren als menjadors escolars. La metodologia que he necessitat ha sigut el Reglament (UE) Nº 1169/2011, els menús de l’empresa, un llistat de tots els plats que s’elaboren i les seves respectives fitxes tècniques de producció. El resultat ha estat la confecció d’un dossier format per tots els plats que elabora l’empresa ordenats alfabèticament per grups d’aliments per a facilitar la cerca dels ingredients i al•lèrgens que aquests contenen. La finalitat és que en un futur aquest arribi als menjadors escolars per assegurar que els nens segueixen una alimentació sana i segura.ca_ES
dc.format.extent90 p.ca_ES
dc.language.isocatca_ES
dc.rightscc-by-nc-ndca_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectAl·lèrgia alimentàriaca_ES
dc.subjectImmunoglobulina Eca_ES
dc.subjectAl·lergenca_ES
dc.subjectEtiquetatge d’al·lèrgens de precaucióca_ES
dc.subject.otherAl·lèrgia alimentàriaca_ES
dc.subject.otherImmunoglobulina Eca_ES
dc.subject.otherAliments -- Composicióca_ES
dc.subject.otherAliments -- Etiquetatgeca_ES
dc.titleInformació sobre els al·lèrgens que contenen els menús destinats als menjadors escolarsca_ES
dc.typebachelorThesisca_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessca_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

cc-by-nc-nd
Except where otherwise noted, this item's license is described as cc-by-nc-nd