Show simple item record

dc.contributorRubio Ferraz, Mª Puy
dc.contributorUniversitat de Lleida. Facultat de Medicina
dc.contributor.authorCreus Alsina, Alba
dc.date.accessioned2017-05-10T09:40:52Z
dc.date.available2017-05-10T09:40:52Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10459.1/59609
dc.description.abstractL’al·lèrgia a la proteïna transportadora de lípids (LTP) és l’al·lèrgia alimentària més freqüent en adults en la zona mediterrània. La població que la pateix pot presentar reaccions adverses front un nombre elevat d’aliments vegetals, factor que incrementa considerablement les dificultats per a portar una alimentació equilibrada i, conseqüentment, augmenta el risc de patir desequilibris nutricionals. L’objectiu principal del present estudi és evidenciar un desequilibri alimentari en els pacients de la Unitat d’Al·lèrgies de l’Hospital Universitari de Santa Maria (Lleida) per a justificar la necessitat d’una intervenció dietètica que optimitzi l’alimentació d’aquesta població. S’ha dissenyat un estudi observacional transversal on s’ha fet una avaluació de l’alimentació habitual i actual dels pacients al·lèrgics a la proteïna transportadora de lípids. La metodologia utilitzada han estat recordatoris de 24 hores, un qüestionari de freqüència de consum alimentari i varis recursos educatius. La conclusió principal és que els usuaris afectats per l’al·lèrgia a la LTP tenen una alimentació desequilibrada, tant parlant de macronutrients com de racions alimentàries recomanades. Tot i així, es requereixen estudis addicionals amb una dimensió de mostra major i un temps de seguiment més prolongat.ca_ES
dc.format.extent52 p.ca_ES
dc.language.isocatca_ES
dc.rightscc-by-nc-ndca_ES
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectAl·lèrgia alimentàriaca_ES
dc.subjectProteïna Transportadora de Lípidsca_ES
dc.subjectAlimentació saludableca_ES
dc.subjectRecomanacions alimentàriesca_ES
dc.subject.otherAl·lèrgia alimentàriaca_ES
dc.subject.otherHàbits alimentarisca_ES
dc.subject.otherProteïnes portadoresca_ES
dc.titleEstudi de l’alimentació de pacients amb al·lèrgia a la proteïna transportadora de lípids i valoració dels possibles desequilibris nutricionalsca_ES
dc.typebachelorThesisca_ES
dc.rights.accessRightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessca_ES


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

cc-by-nc-nd
Except where otherwise noted, this item's license is described as cc-by-nc-nd