Innovacions en l’enginyeria d’aliments

View/ Open
Issue date
2010Suggested citation
Ibarz Ribas, Alberto;
Falguera Pascual, Víctor;
.
(2010)
.
Innovacions en l’enginyeria d’aliments.
TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2011, vol.13, núm.1, p. 11-20.
https://doi.org/10.2436/20.2005.01.48.
Metadata
Show full item recordAbstract
Els tractaments que reben els aliments s’enfoquen principalment a
obtenir uns productes amb unamajor vida comercial, però que abans de res
siguin segurs per al consumidor.
Les tecnologies tèrmiques són les quemés àmpliament s’han aplicat per
aconseguir aquestes finalitats; no obstant això, aquest tipus de tractaments
incideix negativament sobre certs components delmateix aliment, disminuint
el seu contingut en vitamines i altres nutrients, així comen característiques
sensorials, que el fanmenys atractiu quant al color i a les propietats texturals.
Les tecnologies no tèrmiques són una alternativa als tractaments tèrmics,
amb la finalitat d’obtenir un producte final demillor qualitat sensorial, però
sense deixar de banda la seguretat.Aquestes tecnologies alternatives a la
tèrmica poden produir aliments sense la presència demicroorganismes
perillosos,mantenint almateix temps les característiques sensorials i
nutritives.
Is part of
TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2011, vol.13, núm.1, p. 11-20European research projects
Collections
The following license files are associated with this item:
Except where otherwise noted, this item's license is described as cc-by-nc-nd (c) Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, 2010
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
Modelling of patulin photo-degradation by a UV multi-wavelength emitting lamp
Ibarz Martínez, Raquel; Garvín, Alfonso; Falguera Pascual, Víctor; Pagan i Gilabert, Jordi; Garza Garza, Salvador; Ibarz Ribas, Alberto (Elsevier, 2014)In this paper, a newmechanism is proposed to describe the degradation of patulin using UVradiation froma midpressure lamp with emission wavelengths between 250 and 740 nm. The mechanism consists of three stages:excitation ... -
Viscoelastic properties of tomato juice
Augusto, Pedro E. D.; Falguera Pascual, Víctor; Cristianini, Marcelo; Ibarz Ribas, Alberto (Elsevier, 2011)Tomato is one of the most important vegetables for the food industry. Rheological characterization of tomato products is important for products, equipments and unit operations design and evaluation. It is necessary for ... -
Inhibitory effect of enzymatic browning products on trypsin activity
Falguera Pascual, Víctor; Ibarz Ribas, Alberto (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2011)El objetivo de este trabajo fue evaluar si las melaninas sintetizadas a partir de polifenol oxidasa de Agaricus bisporus y uno de sus principales sustratos (L-tirosina) actúan como inhibidores de la enzima pancreática ...