Les noves actituds dels consumidors: una visió integral de la producció ecològica

View/ Open
Issue date
2014Author
Falguera Pascual, Víctor
Aliguer, Núria
Falguera, Mercè
Suggested citation
Falguera Pascual, Víctor;
Aliguer, Núria;
Falguera, Mercè;
.
(2014)
.
Les noves actituds dels consumidors: una visió integral de la producció ecològica.
TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2014, vol.14, núm. 1, p. 34-38.
https://doi.org/10.2436/20.2005.01.60.
Metadata
Show full item recordAbstract
En els darrers temps, la consciència cada copmés gran dels consumidors
coma agents actius de la cadena alimentària ha comportat canvis profunds a tots
els seus nivells, des del productor fins alminorista.Diverses tendències han
aparegut coma resposta a les preocupacions de salut,mediambientals, socials
i ètiques d’una població cada copmés implicada en les conseqüències de les seves
decisions. Per entendre aquesta relació de causa-resposta, cal estudiar aquestes
tendències des de diversos punts de vista, superant l’enfocament unidisciplinari
clàssic. En aquest context, l’avaluació detallada dels suposats avantatges que
comporta la producció agrària ecològica porta a pensar que el creixement d’aquest
mercat pot ser el resultat de campanyes demàrquetingmés que no pas d’estudis
científics. Aquest article intenta establir un enfocament integral del fenomen
alimentari ecològic, avaluant la seva idoneïtat en unmoment de recessió
econòmica, plantejant les alternativesmés viables des de tots els punts de vista i les
seves conseqüències sobre l’entorn rural i la seva població.
Is part of
TECA: Tecnologia i Ciència dels Aliments, 2014, vol.14, núm. 1, p. 34-38European research projects
Collections
The following license files are associated with this item:
Except where otherwise noted, this item's license is described as cc-by-nc-nd (c) Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, 2014
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
Actitud dels consumidors, alternatives d'alimentació i efecte del tipus genètic sobre la qualitat de la canal i de la carn en el porc ecològic
Argemí i Armengol, Immaculada (Universitat de Lleida, 2019-09-23) -
Influència de l‘exposició a pesticides sobre la salut de les dones en edat fèrtil de la població catalana en diferents entorns rurals, semiurbans i urbans
Segués Cuñé, Núria (2020-05)Pregunta d’investigació: L’exposició a pesticides influeix negativament en la salut de les dones en edat fèrtil que viuen en entorns rurals, front a les que viuen en zones semiurbanes o urbanes de la població de ... -
Viscoelastic properties of tomato juice
Augusto, Pedro E. D.; Falguera Pascual, Víctor; Cristianini, Marcelo; Ibarz Ribas, Alberto (Elsevier, 2011)Tomato is one of the most important vegetables for the food industry. Rheological characterization of tomato products is important for products, equipments and unit operations design and evaluation. It is necessary for ...