Les empreses familiars agraries: reptes de la continuïtat i cadena agroalimentària

View/ Open
Issue date
2016Suggested citation
Plana Farran, Manel;
.
(2016)
.
Les empreses familiars agraries: reptes de la continuïtat i cadena agroalimentària.
Quaderns pràctics d'empresa familiar, 2016, vol. 4, núm. 1, p. 83-93.
http://hdl.handle.net/10459.1/58904.
Metadata
Show full item recordAbstract
La reducció de la renda agrària ha estat una constant des de l'any 2003 (30% en termes reals). La majoria dels negocis, explotacions i empreses agràries són empreses familiars com així ho constaten diferents estudis i la realitat ho demostra, petites empreses familiars amb vocació de continuïtat. La integració vertical en la cadena agroalimentària, l'asimetria existent entre els diferents actors de la mateixa, la distribució de la cadena de valor, les exigències productives i de mercat, així com situacions sobrevingudes (el veto rus als productes agroalimentaris en el 2014 o bé les inclemències meteorològiques) no contribueixen a fitxar un entorn estable i atractiu per a la continuïtat d'aquest tipus d'empreses familiars. En contrast amb el que hem comentat, els anys 2015 i 2016 han representat un rècord pel que fa al nombre de matriculacions a les Escoles Agràries de Catalunya.